"Cijepite svoju djecu jer vodene kozice nisu šala"

Foto: Facebook

"Cijepite svoju djecu jer ovako male bebe mogu nastradati zbog vaše djece.", zavapila je mama čija je beba oboljela od vodenih gozica s ovako groznim ishodom. 
 
Bebe se protiv vodenih kozica obično cijepe između 12. i 15. mjeseca starosti, a cjepivo sprječava pojavu bolesti ili ublažava njene simptome, no sve do tada male bebe koje su izložene virusu druge djece, uglavnom onda dok je virus još u stadiju inkubacije, mogu vrlo lako pokupiti virus. Njihov imunitet još je uvijek nedovoljno jak da bi se borio protiv te dječje bolesti, onako kako se bori organizam starije djece. 

>>>Vaše dijete je preboljelo vodene kozice - znate li kakve one posljedice ostavljaju<<<

Poznato je, naime, da se vodene kozice moraju proći, jer su simptomi puno gori i opasniji kada od njih oboli starija osoba. Poznato je i da vodene kozice same po sebi nisu toliko strašne kao što nekada znaju izgledati. Poznato je i da vodene kozice poprilično ruše imunitet te se dijete nakon oporavka mora dodatno pripaziti od drugih virusa i bakterija. No, isto je tako poznato da je sve navedeno iznimno opasno kada su u pitanju male bebe. Prema brojnim podacima postoji opasnost da se od običnih vodenih kozica u organizmima koji nemaju dovoljno antitijela, odnosno koja nisu dovoljno otporna, razviju i druge, opasnije bolesti poput upale pluća, oteklina na mozgu, upale moždane ovojnice te jakih bakterijskih upala na koži. 


 
A upravo se to dogodilo 11. mjesečnom Elijahu koji je "bio žrtva" izuzetno jakih simptoma, zadržan je čak i u bolnici, a prema pisanju majke, čak su i ona te trogodišnja kćer nakon toga također oboljele od kozica. 
 
A sve zato što, kako je naglasila ova mama, ljudi sve rjeđe cijepe svoju djecu ne misleći upravo na drugu djecu, posebno ovako malu, koja mogu postati žrtve njihovih odluka. 

 

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.