David Beckham objasnio zašto svoju 11-godišnju kćer ljubi u usta

LJUBLJENJE djeteta u usta potencijalno može dovesti do karijesa, izazvati alergijske reakcije i uzrokovati da dijete ne razumije pojam osobnih granica. Unatoč potencijalnim rizicima, slavne osobe, poput Davida Beckhama, ustraju u dijeljenju slika na kojima ljube svoju djecu u usta. Iako ih kritiziraju zbog ove prakse, mnogi roditelji to vide kao bezopasan način izražavanja ljubavi.

"Jako sam nježan prema djeci. Tako smo odgojeni i Victoria i ja, a takvi smo i mi sa svojom djecom. Želimo pokazati svojoj djeci ljubav i, znate, jako smo im privrženi", izjavio je umirovljeni nogometaš.

11-godišnja Harper nije jedino dijete koje Beckham ljubi u usta.

"Kritizirali su me jer sam poljubio svoju kćer u usta. Svu svoju djecu ljubim u usta. Brooklyna možda i ne jer on ima 18 godina, moglo bi mu se to činiti malo čudnim", dodao je.

Beckham je postao otac u dobi od 23 godine. Unatoč uspješnoj karijeri i zahtjevnom rasporedu, uvijek nalazi vremena za obitelj i ona mu je prioritet.

"Mislim da s djecom brže sazrijevaš. Život se vrti oko djece. Mislim da je to ono što naučiš kao otac - postaješ manje važan, a sve se vrti oko tvoje djece", pojašnjava.

Potiče djecu da slijede svoje snove

Prema Beckhamovim riječima, ni jedno od njegovih četvero djece nije izrazilo želju da krene njegovim stopama, a on u potpunosti podržava njihov izbor.

"Ni jedno moje dijete trenutno ne želi biti nogometaš. To je u redu, ne želim nikoga prisiljavati ni na što. Važno je djeci pokazati ljubav, podršku, ohrabrenje. Uvijek smo podržavali svoju djecu u svemu što žele", tvrdi.

Bez obzira na sve, psiholozi upozoravaju da ljubljenje djeteta u usne može zbuniti djecu i čak ih potaknuti na slično ponašanje s drugim odraslim osobama.

>> Je li u redu ljubiti djecu u usta? Psihologinja objasnila zašto to nije poželjno