Dječak zbog mamine kose umalo izgubio nožni prstić

Foto: Facebook

KIM Potter majka je malenog dječaka koji je zbog kose, koja mu se omotala oko nožnog prstića, zamalo ostao bez njega.

Zabrinuta mama u Facebook grupi Motherload objavila je dvije fotografije nožnog prstića svoje bebe kako bi upozorila ostale roditelje.

"Jako se loše osjećam zbog ovoga, ali odlučila sam podijeliti ove fotografije s vama kako bih vas upozorila na opasnosti koje se mogu dogoditi i vašem djetetu. Jutros sam odijevala svog sina i primijetila da mu je nožni prst crven i otečen. Kad sam ga pogledala pobliže, učinilo mi se da mu se vlas omotala oko nožnog prsta. Nisam je mogla skinuti pa smo otišli ravno u bolnicu, gdje su ga pregledale dvije medicinske sestre i rekle da nema ničega", započela je svoju priču ova mama.

Cijeli dan sam provjeravala sina kako je, jer sam bila uvjerena da se kosa nalazi negdje na prstiću. Nisam mogla ostati mirna pa sam uzela pincetu i krenula tražiti vlas. I našla sam je! Našla sam je samo zato jer sam vjerovala svojem instinktu. Da nisam, sutradan bi bila drugačija priča. Budite oprezni sa svojim bebama, zbog jedne vlasi moj je sin mogao izgubiti prstić", ispričala je Kim.

"Nadam se da ste dobro. Jasno mi je zbog čega osjećate krivnju. Sad ću stalno provjeravati djetetove nožne prste", napisala je jedna mama.

"Ovo se događa češće no što ljudi misle. Sva sreća da je dječak dobro", dodala je druga.

"Nikad nisam mislila da se to može dogoditi dok se nije dogodilo i mojoj kćeri. Strašno", svoje je iskustvo podijelio još jedan od roditelja.

Liječnik Donald McGregor otkrio je da se ovo, osim na djetetovim nožnim prstima, može dogoditi i na prstima ruku, pa čak i na spolnom organu dječaka.

"Nakon porođaja, žene zbog hormona znaju gubiti dosta kose. Nismo posve sigurni kako se vlasi mogu tako čvrsto omotati oko dječjih prstića, no znamo da je kosa mekša i elastičnija kada je mokra, a stisne se kada je suha. Budite oprezni i provjerite bebine prstiće s vremena na vrijeme", upozorio je dr. McGregor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.