Djevojčice Nevene Rendeli su u slatkoj, ali roditeljima jednoj od najtežih faza

INSTAGRAM domaće voditeljice Nevene Rendeli Vejzović omiljena je destinacija mnogih mama. Naime, od kada je i sama postala majka, upravo tamo redovno dijeli dogodovštine koje svakodnevno doživljava.

Nikada nije skrivala da je velika zaljubljenica u putovanja i istraživanje novih destinacija, a sada se tu ljubav trudi prenijeti i na svoje tri djevojčice, Mare, Leu i Vitu. Tako je nedavno otkrila zašto misli da bi se svi trebali odvažiti na avanturu zvanu "putovanje s djecom". Ipak, na proljetno putovanje u Italiju povela je samo najmlađu kćer, Vitu, a tada je priznala da joj je drago što su blizanke ostale doma. No, za to je imala potpuno opravdan razlog.

Ako ste pomislili da i njihova svakodnevica nije prava avantura - prevarili ste se. Pitate li nju, situacije poput uspješno obavljenog šopinga s troje djece zaslužuju medalju za hrabrost i upornost.

Osim toga, dotiče se Nevena i izazova koje svaka majka prolazi sa svojim djetetom. Dojiti ili ne dojiti, kako se nositi s upisom djeteta u vrtić? Sve to samo su neka od pitanja o kojima je već pisala na svom Instagramu, a sada se dotaknula još jedne teme - faze kroz koje djeca prolaze.

"Lea, obuci jaknu! Neću! Mare, nemoj gaziti po vodi! Hoću, hoću, hoću!", kratko je opisala jednu od situacija s kojima se često susreće.

Naime, njezine blizanke imaju dvije i pol godine i već se neko vrijeme nalaze u fazi u kojoj se kad-tad nađu sva djeca. Riječ je o fazi "neću", odnosno fazi prkosa koja se kod većine djece javlja u dobi od godine i pol, iako kod nekih tek oko treće godine života. To je period u kojem djeca svojim ponašanjem često dovode roditelje do očaja, postaju konfliktna, suprotstavljaju se i omiljena riječ im je, pogađate, "neću".

Iako vam se možda ne čini tako, ova faza je neophodna, ali i vrlo važna. To je doba u kojem dijete otkriva vlastitu sposobnost i samostalnost te ispituje granice, ali i kreira osobnost. Naravno, važno je da roditelji zadrže smirenost, ali i čvrsto se drže granica i pravila koje su postavili te ostanu autoritet. 

Da je roditeljima ova faza itekako poznata, potvrdili su i komentari Neveninih pratitelja.

"Skoro isto" i "Tako poznato", samo su neki od njih, a jedna mama je predložila obrnutu filozofiju.

"Probajte ovako: Lea, ne smiješ obući jaknu! A ti Mare, moraš gaziti po vodi! Kod moga sina je to uvijek palilo...", napisala je.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.