Domaći festival postaje dio inovativnog školskog programa

Foto: Zoe Sarlija/PIXSELL

OKO 90 učenika koji pohađaju izborni predmet Škola i zajednica sudjelovat će na ovogodišnjem INmusicu kako bi doživjeli festivalsku atmosferu, upoznali se s glazbenim žanrovima i umjetničkim izrazima, razmijenili ideje i raspravljali o važnim društvenim temama, izvijestio je festival. To će im također omogućiti da iskuse organizaciju festivala, steknu praktična iskustva te razvijaju vještine kritičkog razmišljanja, komunikacije i timskog rada, stoji u priopćenju INmusic festivala.

Organizatori navode da festival ove godine postaje više od glazbenog događaja, pretvarajući se u platformu za učenje, rast i aktivno sudjelovanje u izgradnji boljeg društva. Učenicima programa Škola i zajednica pružit će se prilika da se upoznaju s organizacijom i logistikom jednog od najvećih glazbenih događaja u regiji.

Predmet se provodi u 70 srednjih škola, a pohađa ga više od 1600 učenika

Škola i zajednica (ŠiZ) je inovativni program građanskog odgoja i obrazovanja koji učenicima srednjih škola nudi jedinstveno iskustvo učenja kroz aktivno sudjelovanje u zajednici. Cilj mu je promijeniti perspektivu o građanskom odgoju i obrazovanju kroz približavanje škole zajednici, i obrnuto.

Program se temelji na ideji da je za ostvarivanje osobne i društvene dobrobiti kod učenika nužno razvijati znanja, vještine i stavove o važnosti povezanosti u zajednici te aktivnog djelovanja pojedinaca.

Učenici u sklopu predmeta samostalno istražuju i pronalaze rješenja za probleme u svojoj zajednici, razvijajući tako vrijedne vještine kritičkog razmišljanja, suradnje i aktivnog građanstva. Provodi se u 70 srednjih škola, a pohađa ga više od 1600 učenika širom zemlje.

Predmet su osmislili Institut za društvena istraživanja u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci i Prva riječka hrvatska gimnazija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.