Edukatorica za odgoj otkriva koju stvar nikada ne radi sa svojom djecom

Foto: Shutterstock

ODGOJ djeteta nijednom roditelju nije jednostavan zadatak jer ne dolazi s uputama, često se susrećemo s raznolikim savjetima, a ne znamo koji su točni, a koji nisu. Edukatorica za odgoj Amy McCready zato je za portal Today otkrila koju stvar nikada ne radi sa svojom djecom, a isto preporučuje i ostalim roditeljima. Kako je objasnila, kod odgoja vlastite djece drži se određenih pravila, a jednog posebno.

''Ovo je jedna od najčešćih grešaka koju radi većina roditelja, a ja sam je uvijek pokušavala izbjegavati u svome domu. Savjetujem i drugim roditeljima da pokušaju to isto'', rekla je edukatorica koja dodaje da roditelji često ovu grešku rade potpuno nesvjesno jer ne shvaćaju koliko negativne posljedice za dijete mogu biti.

Radi se o ''stavljanju u kaznu''. Kako objašnjava, ovo je jedna od najčešćih roditeljskih taktika kažnjavanja djece, ali McCready naglašava da je ne podržava i smatra da ne daje rezultate.

''Ovo je popularna roditeljska taktika, ali to ne znači da je zbog toga učinkovita. Naime, cilj svake disciplinske tehnike trebao bi biti osposobljavanje za bolje ponašanje uz očuvanje snažne emocionalne privrženosti između roditelja i djeteta, a to kažnjavanje ne omogućava'', otkriva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.