Egzotična topla čokolada iz blendera

Foto: 123rf

OVO JE recept koji si trebate prilagoditi kako bi ugodili sebi i svojim najbližima. Volite li slađe dodajte datulje ili med, volite li gušće dodajte indijskih oraščića i/ili chia sjemenki, volite li snažnije okuse stavite nešto više klinčića, volite li gorče dodajte kakaa u prahu, a za ljubitelje vanilije razmašite se vanilijom. Sastojci ove tople čokolade će vas nahraniti, utopliti i potaknuti hormone sreće.
 
Sastojci za jednu šalicu:
 
Šalica tople vode
Šaka indijskih oraščića
Žlica kakaa u prahu (preporuka termički neobrađeni kakao u prahu)
Žlica chia sjemenki
Pola žličice do žličica maca praha
Pola žličice bourbon vanilije u prahu 
Dvije datulje
Komadić klinčića
 
Priprema:
 
Sve stavite u blender, izradite i poslužite!
 
Ako još niste koristili neke od navedenih sastojaka uputite se u trgovinu zdrave hrane i upitajte prodavače za pomoć. Ako i izostavite neki od sastojaka ništa strašno. „Pojačajte“ neki drugi sastojak ili mu nađite srodnu zamjenu, primjerice kakao možete zamjeniti rogačem, datulje grožđicama, suhim smokvama ili medom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.