Evo kako možete kreativno provesti posljednje dane ljeta s djecom

Foto: 123RF

POLAKO se približava kraj ljeta. Svaka obitelj uskoro će se vratiti svojoj rutini, no ostalo je još nekoliko dana koje biste trebali maksimalno iskoristiti sa svojom djecom.

Roditelji su na forumu Mumsnet otkrili kako provode posljednje dane kolovoza i čine ih zabavnijima djeci. Uz ove trikove, djecu uče razmišljati, promatrati svijet oko sebe i pohraniti uspomene te bude njihovu kreativnost.

1. Pretvorite tehnologiju u prijatelja

“Iskoristite tehnologiju kako biste ohrabrili djecu da izađu iz kuće. Koristimo aplikacije pomoću kojih brojimo korake. Imamo natjecanje tko će napraviti najviše koraka i onda ih upisujemo na listu kroz tjedan. Na kraju tjedna zbrajamo i pobjednik može dobiti neku poslasticu.”

2. Budite staromodni

“Idemo u lokalnu knjižnicu. Odaberemo knjigu koju zajedno čitamo ili slušamo audiopriču dok se vozimo u automobilu. Onda razgovaramo o priči, pogledamo film snimljen prema njoj ako postoji i ističemo što smo naučili.”

3. Postanite lovci na blago

“Lov na blago uvijek je bio zabavan. Mi osmišljavamo što ćemo tražiti i onda u prirodi pokušavamo to uočiti.”

4. Ne bojte se putovanja prijevoznim sredstvima koje ne koristite svaki dan

“Najjednostavnije je sjesti u automobil, ali pokušajte izlet ili kraće putovanje učiniti zabavnijim. Odaberite šetnju, javni prijevoz ili vožnju vlakom. Moja djeca uživaju u danu koji provodimo vani koji uključuje vožnju tramvajem, autobusom ili vlakom, a i jeftinije je.”

5. Napravite spomenar

“Kad su mi djeca bila mlađa, skupljali smo suvenire s odmora poput ulaznica koje smo kupili, razglednica, školjki i sličnog. Onda bismo to lijepili u bilježnicu i još uvijek imamo uspomenu na svaki odmor na kojem smo bili.”

6. Napravite fotoalbum

“Nastojimo pohraniti sve uspomene i razviti fotografije koje imamo. Djeca nam pomažu odabrati najbolje, onda ih razvijamo i svi skupa slažemo u fotoalbum. Kasnije se skupa prisjećamo zabavnih trenutaka koje smo proveli zajedno.”

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.