Fotografirate dijete prvog dana škole? Pazite na detalje, predatorima mogu koristiti

Foto: Shutterstock

PRVI dan škole uvijek je uzbudljiv za učenike, ali i za roditelje. Međutim, prije nego što svoje dijete pošaljete u školu, pobrinite se da ono tamo bude sigurno.

Američki Centar za zaštitu i prava djece podsjeća roditelje da budu oprezni kada dijele pojedinosti o svojoj djeci na društvenim mrežama, osobito prvog dana škole. Prema njihovu priopćenju, "fotografije na kojima se vidi naziv škole, ime djeteta, dob ili ime učitelja mogu pružiti vrijedne informacije predatorima, prevarantima i nasilnicima."

Centar ima tri glavna savjeta za roditelje koji fotografiraju djecu prvog dana škole.

  • Ograničite osobne podatke: Izbjegavajte dijeljenje identifikacijskih podataka kao što su imena učitelja, naziv škole i omiljene aktivnosti vašeg djeteta.
  • Neutralne pozadine: Pobrinite se da pozadina vaših fotografija ne otkriva nikakve podatke o lokaciji, poput adresa ili znamenitosti.
  • Selektivno dijeljenje: Snimite više slika, neke za društvene medije, a druge za privatno dijeljenje s bliskim članovima obitelji i prijateljima.

Iz Centra kažu da predatori često prikupljaju i koriste osobne informacije s društvenih medija za izgradnju profila i uspostavljanje odnosa s djecom i obiteljima, stoga njihovo pravilo glasi: "Što manje informacija, to bolje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.