Glumica nakon ljetovanja s autističnim djetetom: Druženja su lijepa, ali i bolna

Po povratku s ljetovanja u Zagreb, glumica Marijana Mikulić progovorila je o izazovima s kojima se nose roditelji djece s poremećajem iz spektra autizma. Naime, njezin najmlađi sin ima poteškoće u razvoju.

"Bilo je lijepo na jugu, ali izazovno, ponajprije za moje srce. Naš Svemirko bio je sretan, a mi s njim, ali tek kada je u grupi vršnjaka i kada vidim koliko se ne uklapa, srce mi svaki put napukne", napisala je na Instagramu.

Kaže kako se njezin sin družio s rođacima starima između četiri i šest godina.

"Oni se igraju dok on promatra ili hoda okolo sam jer ne zna kako se igrati s djecom. Sve što drugi uče spontano, mi njemu moramo pokazati, intervenirati, i onda ide malo, par minuta. Ali djeca kao djeca, iz jedne u drugu igru. Dok ih pokušava zaustaviti u trampolinu, da ne idu van, da se igraju zajedno tu gdje on ne treba našu intervenciju, oni žele dalje, nešto drugo... A on opet odluta", dodala je.

"Teško je govoriti ljudima: 'Daj, reci svom djetetu da... nešto, nemam pojma...' A rijetki misle o tome, rijetki sami kažu nešto svojoj djeci i ukažu da je Jaki drugačiji, da treba poticaj i podršku... I nekako mi srcu bude najlakše kad smo sami. A opet je isto tako teško jer znam da njemu trebaju djeca. I svaki dan je novi izazov, za njega i za nas. Lijepa su ta druženja, i tužna, i bolna...", zaključila je Mikulić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.