Godinu dana sebi i djeci nije prala kosu: Tvrdi da izgleda zdravije nego ikad

Foto: Instagram

AUSTRALKA Virginia Tapscott prošle je godine donijela kontroverznu odluku da prestane koristiti kozmetiku za sebe i djecu nakon što se zabrinula zbog količine štetnih kemikalija koje se nalaze u proizvodima za ljepotu.

28-godišnjakinja se odrekla šminke, parfema, krema, proizvoda za čišćenje lica, gelova za tuširanje, boje i šampona za kosu i tako uštedjela čak 16 tisuća kuna.

Kosu nije prala ni trogodišnjem sinu Oscaru, dok njena kći Elke nikad nije koristila ništa osim obične vode i ulja.

“Kemikalije nisu loše samo za naše zdravlje, već i za okoliš. Odlučila sam prestati koristiti šampon i regenerator, kao i gelove za tuširanje. Nisam znala što će se dogoditi, ali sam odlučila pokušati. Sada koristim samo toplu vodu i spužvicu. Naša koža proizvodi prirodna ulja koja je ionako održavaju čistom i zdravom”, ispričala je za Daily Mail.

Što se kose tiče, tvrdi da se nikad nije osjećala bolje.

“Razlika se vidi, ali ne smrdi. Manje se petlja i lakše raščešljava. Kad je masna, a što je prilično rijetko, operem je sodom bikarbonom”, pojašnjava.

Kao suhi šampon ponekad koristi brašno, a koža koja joj je prije bila suha danas je zdrava.

Jedini proizvodi koje kupuje su ulje jojobe i mineralna krema sa zaštitnim faktorom za što godišnje izdvaja manje od 800 kuna. Također, koristi tvrdi sapun za pranje ruku, a sama izrađuje prirodnu pastu za zube i dezodorans koji se sastoji od kokosovog ulja, sode bikarbone i esencijalnih ulja.

“Možete uštedjeti doista puno. Moja odluka nije suluda i ne znači da ne održavam osobnu higijenu. Potpuna je zabluda misliti da smrdimo jer to uopće nije tako”, tvrdi Tapscott i dodaje da su i njena djeca iskusila samo prednosti nakon prestanka korištenja kozmetičkih proizvoda.

“Moja kći nikad nije koristila sapun ili šampon. Kupa se u vodi u koju ponekad dodajem malo ulja. Moj sin više nema svrab, a ljudi mu govore da ima divne kovrče. Mislim da moja odluka pozitivno utječe na njihovo samopouzdanje i pozitivnu sliku o tijelu. Ovo je najbolja moguća odluka koju smo donijeli”, poručila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.