Foto: 123rf
SAMI pripremite šareni sladoled na štapiću. Za pripremu će vam trebati oko pet minuta, a za oko šest sati imat ćete ukusne, zdrave i privlačne sladolede na štapiću. Ako ne dočekaju zamrzavanje, ukusni su i kao kremica.
Sastojci za oko 3 dcl sladoleda (6 sladoleda po 0,5 dcl)
50 g indijskih oraščića
100 g slatke kruške
bourbon vanilija u prahu
oko 0,75 dcl vode
100 g jagoda
7 g agava sirupa
žlica omekšalog kokosovog maslaca
Priprema
Indijske oraščiće, krušku i vodu stavite u blender te izradite u kremu. U kalupe za sladoled na štapiću ulijte dio smjese (četvrtina do pola kalupa). U ostatak koji je ostao u blenderu dodajte jagode, agava sirup i kokosov maslac omekšao na sobnoj temperaturi. Izradite smjesu i njome napunite kalupe do kraja. Poklopite poklopcima sa štapićima i stavite u zamrzivač na oko šest sati.
Po ovom receptu smjesa ima oko 45g ugljikohidrata (3 jedinice po 15g ugljikohidrata), odnosno svaki od 6 sladoleda sadrži pola jedinice ugljikohidrata.