Instruktorica plivanja: Mnogi rade grešku s ručnicima svoje djece, može biti fatalna

Foto: Shutterstock

PROFESIONALNA instruktorica plivanja Nikki Scarnati tvrdi da postoji pravilan način umatanja djeteta u ručnik po izlasku iz vode. Kako tvrdi, uočila je da mnogi roditelji rade grešku koja može biti fatalna.

"Kad izvadite svoje dijete iz bazena, prirodno je da ga želite umotati u ručnik, ali ako tako padne u bazen svim njegovim udovima bit će ograničeno kretanje ispod mokrog ručnika. Nakon što dijete izvučete iz bazena, prvo mu obrišite ruke, a onda mu ručnik stavite ispod ruku. Tako je sigurnije", rekla je u videu koji je objavila na TikToku.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

Također je apelirala na roditelje da pripaze da ručnik nije predugačak kako se dijete ne bi spotaknulo. Mnogi su podijelili užasne priče o djeci koja su umotana u ručnik doživjela nezgodu.

"Prestala sam to raditi nakon što mi se sin spotaknuo na stepenicu i razbio bradu jer su mu ruke bile zarobljene umjesto da se može uhvatiti dok je padao", napisala je jedna majka.

"Potvrđujem da je ovo istina. Kad sam imala dvije godine, pala sam u duboki dio bazena i morali su me spašavati jer su mi ruke bile omotane ručnikom", dodala je druga.