Je li i vaše dijete ovako jako slatko dok laže kao pas?

Screenshoot: Facebook 

DJECA i dječje mudrolije nikada nas neće prestati iznenađivati, zbunjivati, ljutiti, ali i nevjerojatno zabavljati jer kada vam ovako ozbiljno prezentiraju jednu ogromnu, notornu laž, ne preostaje vam ništa drugo nego da probate sami sebe uvjeriti u nju. Jer ako dijete pitate stoti put zaredom, ono će se držati svoje priče kao pijan plota i biti ozbiljni do krajnjih granica da roditelju neće preostati ništa drugo nego  da digne ruke i kaže – sve pet. 

Posebno ako je i vaše dijete ovako ozbiljno u uvjeravanju da je Barbika kriva za sve. Barbika je inzistirala da malena napravi ovu gluposti,  i iako je malena sto puta Barbiki rekla da to nije u redu, Barbika nije posustajala sve dok je nije nagovorila. 

>>>Nije on kriv. Pogledajte koga je okrivio za šaranje po ogledalu<<<

Pametno dijete zna da je Barbika kriva za sve, a tata nikako da to konačno shvati! 

Naravno, nisu sva djeca ista, neka će prije ili kasnije ipak priznati svoju pogrešku, ali ne i ova malena koja upravo osvaja internet svojom neodoljivom slatkom laži. Priznajmo joj, nije lako biti ovako uvjerljiv u svojoj laži. Doslovno nam dođe da joj povjerujemo koliko je ozbiljna. I preslatka za poludjeti. 

I samo da znate, ovakve su situacije savršen primjer dječje pameti i ne brinite ako je i vaša dijete ovakva možda buduća odvjetnica ili glumica – jer stručnjaci se slažu u jednom – nema ništa loše u tome da vas djeca malo slažu. Laž je, kažu, dobra za njihov razvoj.

>>>Budite sretni ako vaše dijete laže - to je dobro za njihov razvoj<<<

A sada uživajte u najslađem uvjeravanju ikada i znajte - djeca znaju slagati, ali nikada neće izreći tešku laž niti će za svoja nedjela baš jako optužiti nekog drugog. Možda samo malo kao i ova neodoljiva mlada damica.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.