Jedna mama, a istovremeno "proizvodi" dvije različite vrste mlijeka!

Foto: Facebook  

NE ŽELIMO razbuktavati "rat" između majčinog mlijeka i formule, ne želimo ni dodavati sol na ranu mamama koje nisu mogle dojiti, ali ako još netko kaže da majčino mlijeko nije nešto ekstra posebno bolje od formule - evo još jednom još jednog moćnog dokaza. 

>>>Majčino mlijeko spašava svijet od superbakterija<<<

Dokaza da zaista nema boljeg od majčinog mlijeka. Već smo dosta puta pisali o tome kako se mlijeko majke doslovno "isprogramira" samo, prirodnim putem, i zbog toga jest toliko savršeno. 

>>>Ovakvu prilagodbu majčinog mlijeka bolesnoj bebi još niste vidjeli<<<

Primjera radi - ovo na slici je mlijeko jedne mame koje je izdojila u jednom danu, a razlika je i više nego očita. Tko je već upoznat s ovakvim primjerom već može naslutiti da je riječ o mlijeku koje se prilagodilo situaciji, odnosno bebi koja je bolesna. A njihova je priča ovakva: mama Chelsea Price doji u tandemu dvojicu svojih sinova. Maleni Osiris ima dvije godine, a Hendrix 3 mjeseca, i dojenje je prolazilo bez problema, dojila je jednog i drugog, mlijeka ima, i problema nema. Međutim, kada se stariji sin razbolio, mamu je bilo strah da se ne razboli i maleni pa je odlučila jednog dojiti na jednu, a drugog na drugu dojku. I tada je uočila ovu ogromnu razliku. 

>>>Znanost pružila dokaz: Budućnost je majčino mlijeko<<<

Na slici lijevo je mlijeko za Osirisa, mlijeko koje se prilagodilo njegovoj bolesti, a desno "obično" mlijeko namijenjeno zdravoj tromjesečnoj bebi. 

>>>Opasan trend: Kupovina majčinog mlijeka online<<<

Dakle, ovo nije samo priča kako su majčine grudi savršene kada se mogu tako "programirati" stanju djeteta - ovo je doslovno senzacija jer je mamin organizam uspio u istom trenutku proizvesti dvije nutritivno različite vrste mlijeka. 

Hej! Jedno tijelo, a dva tako različita nusprodukta. 

Ma sise su stvarno zakon! 

>>>Dojilje smiju jesti baš sve<<<

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.