Kim Kardashian traži od YouTubea: "Zaustavite ludilo zvano Momo Challenge!"

Foto: Instagram

KIM KARDASHIAN i sama je kao majka svjesna opasnosti koje vrebaju s interneta pa je tako odlučila skrenuti pozornost na igru koja je posljednjih dana unijela nemir među roditelje.

Riječ je o manipulativnoj igri Momo Challenge, koja je navodno povezana sa samoozljeđivanjem, pa čak i samoubojstvima.

Kim je putem društvenih mreža objavila pregršt poruka zabrinutih roditelja te zamolila predstavnike YouTubea da uklone sve videozapise i isječke jezive igre koji se pojavljuju u sklopu nevinih crtića poput Peppe Pig, raspakiravanja dječjih jaja iznenađenja, LOL lutke i mnogih drugih.

Nakon njenog apela, zahvalili su joj na brizi te naveli kako su sve prijave shvatili vrlo ozbiljno, no da su pregledom ustanovili kako spornih videozapisa nema. Navodno postoje fotografije zaslona spornih videozapisa koji se ne protive njihovim pravilima, no koje su isključili iz sadržaja namijenjenog djeci, objasnili su iz YouTubea.

"U ovom je trenutku to više mit nego stvarnost. Ako se videozapisi i pojave, bila bi to jasna povreda naših pravila i iz tog bismo ih razloga uklonili istog trena. Ako vidite nekoga tko promovira neki slični izazov na štetu drugih, odmah nam ga označite", kažu iz vodeće svjetske videoplatforme. 

Nije jasno jesu li djeca Kim Kardashian i Kanyea Westa naišla na ovu igru, no svakako je jasno da žele spriječiti da se nešto loše dogodi.

Savjetodavnu pomoć suicidalnim i depresivnim osobama pruža udruga "Životna linija"Direktnu savjetodavnu pomoć suicidalnim i depresivnim osobama pruža udruga "Životna linija" putem besplatne SOS telefonske linije.

U svom radu Udruga u potpunosti poštuje vašu privatnosti (anonimnost pozivatelja) te ima visoke etičke standarde pružanja psihosocijalne pomoći. Svakom se pozivatelju pristupa individualno, uz poštivanje njegovih osobnih izbora i granica.

Stručna je pomoć dostupna telefonskim putem na broju 0800/123-123 svakim radnim danom od 10 do 22 sata, kao i putem e-maila: pomoc@pomoc.hr.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.