Klinac radi leptir-mašne za pse u skloništima da im pomogne pri udomljavanju

12-GODIŠNJAK svoje slobodno vrijeme troši na plemenit cilj. Darius Brown je osnovao organizaciju Beaux and Paws koja se specijalizirala za proizvodnju leptir-mašni za pse u skloništima kako bi ih potencijalni vlasnici lakše uočili.

“Pomažu im da budu vidljiviji, vrlo su atraktivne. Lakše pronalaze dom, a ja volim sve što ima veze sa psima i mačkama”, izjavio je Brown za show Today.

Strast prema dizajnu i stvaranju kod njega se pojavila već u ranoj dobi. S dvije godine nije govorio i nije imao dobro usavršene fine motoričke vještine pa su njegovi roditelji morali pronaći način da ohrabre njegovu kreativnost. Uspjeli su to pomoću životinja iz kojih on danas crpi poduzetničke ideje.

Prije četiri godine njegova majka Joy i sestra Dazhai su otkrile da je vješt s iglom. Pomagao je sestri šiti i izrađivati trake za kosu.

“U počecima mu je bio izazov zavezati vezice na cipelama. Došle smo na ideju da mi pomogne s rezanjem traka i bilo je učinkovito”, dodala je sestra inspirativnog 12-godišnjaka. 

Uz puno prakse, Darius je vrlo brzo počeo svakodnevno sam raditi trake za kosu pa ih njegova sestra stalno nosi i po njima je postala prepoznatljiva. Uskoro su to prepoznali i drugi ljudi i tako se rodila ideja da osnuje Beaux and Paws.

Od svake prodaje leptir-mašni sredstva donira Američkom udruženju za prevenciju okrutnosti nad životinjama, a materijale i potrepštine dobiva javnim donacijama.

Njegov rad pohvalio je i bivši američki predsjednik Barack Obama koji mu je poslao pismo podrške.

Mali poduzetnik već je donirao stotine leptir-mašni skloništima za životinje diljem Amerike, a trenutno skuplja sredstva za proizvodnju i prodaju još većih količina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.