Ljudi napali mamu koja je zadala poslove svakom od šestero djece: "Iskorištavaš ih"

ŠTO više članova broji jedna obitelj, to je više posla u održavanju kućanstva, zar ne? U to vjeruje jedna majka šestero djece, koja je objavila rješenje tog problema na TikToku i ubrzo postala viralna.

Za jedne genijalan stav, a za druge potpuno kontroverzan

Mama Sharon podijelila je svoj godišnji raspored kućanskih poslova u kojima moraju sudjelovati sva njena djeca. Video je pregledan 2.6 milijuna puta, a prikazuje podjelu dnevnih zadataka koje treba obaviti prije nego što djeca ujutro krenu u školu, kao i dio obaveza prije spavanja. Mama se potrudila da zadaci budu primjereni dobi, tako da primjerice njen najmlađi sin svaki dan čisti kvake na vratima, dok se 5-godišnjak brine o hranjenju psa.

@sharon.a.life #chores #familychores #kidschores #choretok #messyhouse #bigfamilylife #homeorganization #momsoftiktok #organizedhome #overwhelmedmom ♬ original sound - Sharon.a.life

Njena 7-godišnja kći zadužena je za bacanje smeća, 9-godišnjakinja čisti kupaonicu na gornjem katu kuće, 10-godišnjak čisti kupaonicu na donjem katu, a 12-godišnjakinja pere posuđe.

Poslijepodne njeno najmlađe dijete mora pomagati mami i tati u njihovim poslovima, dok 5-godišnjak čisti ulaz i stepenice. Starija djeca su bila zadužena za hodnike, dnevni boravak i vrt.

Kad je 10-godišnjak izrazio nezadovoljstvo čišćenjem vrta, Sharon ga je umirila: "Ako to budeš radio svaki dan, neće biti tako teško. Na početku ću ti pomoći." Posao, kuhanje, čišćenje kuhinje, pranje rublja i pospremanje radne sobe ostaju odgovornosti mame i tate.

Video je privukao 3000 komentara, a mnogi su pohvalili mamu zbog načina na koji je odradila raspodjelu

"I jedva da su se požalili... Gotovo da su zvučali uzbuđeno zbog toga! Sviđa mi se ovo. Super vam je", napisao je netko.

"Zajedništvo u obitelji", primijetio je netko drugi, dok je treći rekao: "Razlika u komentarima pokazuje tko odgaja kvalitetne odrasle ljude, a tko cmizdravce."

Plan i raspored kućanskih poslova ove mame nije se svidio svima

"Čekaj, očekuješ da tvoja djeca obavljaju jutarnje/poslijepodnevne poslove, poslove vikendom i školu?" upitao je jedan korisnik.

Drugi je rekao da mu se ovo čini kao iskorištavanje djece, dok je treći sarkastično dodao: "Imati više djece da mogu obavljati sve kućanske poslove odraslih."

U sljedećem videu Sharon je objasnila da je, prije nego što je uspostavila ovakav sustav, svaki dan provodila zatrpana obvezama i nije stizala uživati u svojoj djeci. Sve je radila potpuno sama. "Nisam bila mama, bila sam služavka i domaćica", rekla je. "Ako su htjeli da se igram s njima, prala bih rublje. Ako su htjeli da im čitam knjige, bila bih previše iscrpljena."

Pročitajte više