Lucija Lugomer otkrila kako je biti prvorotka u doba korone: Fali mi pomoć

POSLJEDNJIH tjedana nikome nije lako, a buduće majke i rodilje se susreću i s dodatnim izazovima. Od činjenice da im je uskraćena mogućnost pratnje na porođaju do toga da su nakon dolaska kući prepuštene same sebi jer je na snazi preporuka o društvenoj distanciranju i izolaciji. Pomoć na koju su računale od mame, sestre, prijateljice ili svekrve najčešće mogu zaboraviti. Naravno, osim ako s njima dijele kućanstvo.

Tako i naša najpoznatija plus-size manekenka Lucija Lugomer već treći mjesec zaredom može računati isključivo na suprugovu pomoć. Kako je to biti prvorotka i prvi put osjetiti čari, ali i izazove majčinstva otkrila je u svojoj emotivnoj objavi.

"Uzela bi vaš moment i podsjetila vas sve na ono što imamo a ne na ono što nam ovih dana nedostaje", započela je svoje obraćanje pratiteljima uz koje je objavila i fotografiju dvomjesečnog sinčića.

"Izračunala sam jutros da sam ja ustvari u karanteni od završetka 1. mjeseca odnosno od 38. tjedna trudnoće. To znači da će uskoro biti 3 mjeseca kako nisam nikoga normalno vidjela.  Što da vam kažem, biti trudna i roditi u doba korone je uistinu ‘challenge’ sam za sebe. Prvo fizički više baš i ne možeš, ja sam imala sreće jer nisam dobila kile ali sam s druge stane nosila Leona dosta nisko tako da je pritisak bio čest. Onda porod i bolnica, nakon toga onih prvih najgorih i najkaotičnijih 2 tjedna... Zatim prvih mjesec dana kada ti nitko ne može dolaziti jer eto, tako su babe odlučile davnih dana - ne slušaj", napisala je.

U nastavku je objasnila zašto sada ima drugačije mišljenje o posjetima tijekom prvih mjesec dana bebinog života.

"Drage moje, koga god da imate bake, mame, svekrve, sestre, tete, šogorice, sestrične, rodice, kume, prijateljice - imate blago. Imate pravo blago. Sad kada smo prošli ovo bez ikoga svjesna sam da Danijel i ja možemo SVE. Sami. Možemo. I to u doba korone. Kad nema posjeta. Kad strahuješ. Kad ne znaš koliko je težak jer i patronažna ne može doci. Mame moje, može se i kao prvorotkinja u strahu i bojazni. Može se. I zahvaljujte svojim svekrvama, kakve god bile. Pa makar vam preuzele dijete na 5 minuta. Jer meni moja užasno fali. Užasno", priznala je Lugomer te dodala kako bi sve novopečene majke trebale tražiti pomoć od koga god mogu.

Također, priznala je kako joj nedostaju ljudi, ali osobito spomenuta pomoć. 

U njezinoj objavi su se pronašle i brojne druge majke koje su priznale kako su se i same, u ovoj potpuno neočekivanoj situaciji, suočile s istim problemima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.