Male grudi - malo mlijeka: Ima li u tome bar malo istine?

Foto: Instagram

BEZ OBZIRA kolike su vam grudi nema razloga za strah da nećete moći dojiti dijete.

Veličina nimalo ne utječe na proizvodnju mlijeka, već samo dobro znan sustav ponude i potražnje.

Osim kada je, zbog brojnih poznatih razloga, ponuda onemogućena.

>>>Kad je dojenje sve samo ne lijepo<<<

No, ako je sve u redu, dojke funkcioniraju ovako.



Veličina grudi otkriva koliko masnog tkiva sadrže, a ta vrsta tkiva nema veze s proizvodnjom mlijeka ili njegovom kvalitetom. Za to su zadužene žlijezde koje se razvijaju tijekom cijele trudnoće, pa su do poroda kod većine žena potpuno razvijene i počinju proizvoditi mlijeko.

U početku su moguće brojne poteškoće, no jednom kad se vi i beba naučite dobro namjestiti, kad se uhodate, praktički viša ništa neće stajati na putu redovnoj proizvodnji mlijeka. Što će beba više rasti i više trebati, više će vući pa će se i proizvodnja mlijeka povećavati.

To se događa kad beba pojačava cicanje, pa potiče lučenje više hormona prolaktina, koji regulira količinu mlijeka koju beba treba.



Čak i ako sumnjate u nedostatnu proizvodnju mlijeka, vjerojatno se radi o drugim teškoćama. Nije lako pronaći odgovarajuću pozu, pa možda beba ne može povući dovoljno mlijeka jer dojka nije dobro namještena. Osim toga, stres i napetost mogu otežati otpuštanje mlijeka koje je u dojkama, stoga je vrlo važno opustiti se i ugodno smjestiti tijekom dojenja.

I znajte - ako imate problem uvijek imate koga pitati za pomoć.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.