Mama htjela podojiti dijete u vrtiću pa je poslali u privatnu prostoriju

Foto: Instagram

SVOJE iskustvo je iskoristila kako bi podigla svijest o normalizaciji dojenja bilo kad i bilo gdje.

Blogerica Jennifer Mancuso je mama četvero djece, trogodišnje Piper, četverogodišnjeg Parkera i 18-mjesečnih blizanki Arije i Asher. Kao mama s iskustvom, već se više puta našla u neugodnim situacijama zahvaljujući svom inzistiranju da doji djecu gdje god se zatekne kada su ona gladna.

Upravo je o takvoj jednoj situaciji progovorila i na Instagramu.

Kako kaže, jedan joj je razgovor s ravnateljicom vrtića koji pohađaju njezina djeca ostao u ružnom sjećanju. Štoviše, dugo joj je izazivao grč u želucu. Iako danas više nije tako, svoju je priču podijelila s brojnim pratiteljima i istomišljenicima.

Nakon što je počela dojiti u predvorju, prišla joj je ravnateljica i zamolila je da ode nahraniti djecu u prostoriju koju zaposlenici koriste tijekom stanke, a za koju Jennifer tvrdi da nije veća od ormara.

"Rekla je da su joj nadređeni naredili da mi više nije dopušteno dojiti bebe u bilo kojem javnom prostoru i da to moram raditi isključivo u privatnom prostoru", objasnila je blogerica te dodala da je istog trena upozorila ravnateljicu kako ne misli da su takve odredbe legalne. Na to je dobila odgovor da je to odsad politika njihove tvrtke, ali i da tu ima i djece školske dobi.

"Kao da je željela implicirati da je ono što radim neprikladno za stariju djecu", zaključila je Mancuso.

Osim djece, u vrtiću su navodno željeli zaštititi i roditelje koje bi takav prizor mogao uvrijediti zbog njihovih vjerskih opredjeljenja.

Ipak, ova je mama zaključila da joj cijeli incident nije ostao u posve negativnom sjećanju jer je zbog njega svoj blog odlučila posvetiti upravo normalizaciji dojenja u svako vrijeme i na svakom mjestu. No otkrila je i da ju je ravnateljica nazvala nakon nekog vremena i promijenila priču za 180 stupnjeva.

"Razgovarala je s menadžerom i zajedno su odlučili provesti obuku o državnoj i nacionalnoj zakonskoj regulativi koja štiti prava majki da doje dijete bilo kad i bilo gdje", ispričala je Jennifer i dodala da je ravnateljici bilo iskreno žao te se ispričala. Kako kaže, u vrtiću su shvatili da bi takav stav mogao negativno utjecati na nove ili nesigurne majke koje žele dojiti svoju djecu.

Od tog incidenta intenzivno koristi svoj Instagram profil i blog za promociju dojenja pa su je pratitelji već imali prilike vidjeti kako doji u bazenu, tijekom kupovine namirnica, u kadi, u frizerskom salonu, na izletu i u mnogim drugim svakodnevnim situacijama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.