Mama milenijalka objasnila razliku između baka i djedova nekad i danas

Screenshot: TikTok

PITAJTE bilo kojeg milenijalca koliko je vremena u djetinjstvu provodio s bakama i djedovima i dobit ćete slične odgovore. Većina ljudi u dobi od 30 do 40 godina pamti kako su kod baka i djedova bili svakog vikenda i/ili čitave praznike. Danas je situacija bitno drugačija i mnogi su toga itekako svjesni, što objašnjava zašto je jedan video na TikToku postao viralan.

"Prešli smo s generacije djece koja su svaki vikend provodila kod baka i djedova na generaciju roditelja koji svaki trenutak provode s djecom", stoji u naslovu videa koji je objavljen na profilu @brittnievh.

U videu se također navodi da je mnogima danas njihova obitelj "nevidljiva".

"Djecu više ne odgaja selo. Mi smo selo. Tolika je razlika među nama", zaključuje autorica videa.

@brittnievh #family #mycrew #village #parenting #momsoftiktok ♬ original sound - overlays

U odjeljku za komentare razvila se živopisna rasprava. Mnogi kažu da žale što njihova djeca nemaju odnos sa svojim bakama i djedovima kao što su oni imali sa svojima.

"Nema sela, nema pomoći. Samo muž i ja. Nitko nije zainteresiran", "Mene su baka i djed tako odgojili da ne bih ni očekivala da moji roditelji znaju kako paziti na moje dijete", "Imam pomiješane emocije oko ovoga. Žalim što su me roditelji stalno slali kod bake, ali bih voljela da današnje bake više pomažu", neki su od komentara.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.