Mama otkrila trik za čišćenje sudopera bez kemikalija. Sve sastojke već imate

Foto: 123RF

LJUDI se sve više okreću prirodi, pa tako i prirodnim sredstvima za čišćenje koja ne sadrže brojne kemikalije. Zato ne čudi što je u bespućima interneta moguće pronaći bezbroj savjeta i trikova koji takvo čišćenje čine još efikasnijim

Na popisu stvari koje svakodnevno koristite u svom domu sasvim sigurno se nalazi i sudoper. Ostaci hrane, masnoća, napitaka poput kave... Sve to dospije u sudoper, a ako ga odmah ne očistite, velike su šanse da će se usmrdjeti. Štoviše, u nekim slučajevima je sudoper idealno mjesto za razvoj bakterija koje mogu postati prijetnja vašem zdravlju.

No jedna mama je na TikToku otkrila kako vam za čišćenje ne trebaju agresivna sredstva. Dovoljni su vam sastojci koje već imate u kuhinji - soda bikarbona, ocat i limun. Ovo je kombinacija koja se koristi i za čišćenje brojnih drugih površina, a ovog puta je pomogla i vratiti sjaj starom sudoperu.

@mama_mila_

So shiny I struggled to crop out my reflection in this video ✨ ##cleaninghack ##homehack ##cleaningtips ##didyouknow ##learnontiktok ##cleanwithme

♬ Outside - Calvin Harris

Za početak, sodu bikarbonu pospite po sudoperu te je lagano utrljajte vlažnom krpom. Preko nje naspite malo octa i ponovno prebrišite. Potom sve isperite toplom vodom, a na kraju polovicu limuna utrljajte u sudoper kako biste ga dodatno očistili i dezinficirali, ali i vratili mu stari sjaj.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.