Mama plaća svojim roditeljima da joj čuvaju djecu: "Ljudi misle da to nije normalno"

Foto: Shutterstock

MNOGI zaposleni roditelji ponekad zamole bake ili djedove da pripaze svoje unuke. Međutim, jedna mlada mama potaknula je burnu raspravu na društvenim mrežama nakon što je otkrila kako plaća svojim roditeljima kada joj pripaze djecu. Kako je objasnila u objavi na Mumsnetu, njezini su roditelji i svekrva vrlo sretni što joj ponekad mogu pomoći i rado to rade, ali im svejedno daje novac jer ne očekuje da će to raditi besplatno.

''Neke moje prijateljice su šokirane i misle kako ne bih trebala plaćati da mi roditelji povremeno pričuvaju djecu, ali ja se s njima nimalo ne slažem. Kažu da to nije normalno. Zahvalna sam roditeljima, ali i svojoj svekrvi što su spremni odvojiti vrijeme na čuvanje moje djece. Ne očekujem da to rade besplatno jer to ionako nije njihov posao'', objasnila je mama čije je priznanje potaknulo burnu raspravu o ovoj vrlo škakljivoj temi.

I dok su jedni bili na njezinoj strani i tvrde da je plaćanje itekako poželjno, pogotovo ako su bake i djedovi u mirovini, drugi pak misle da ipak pretjeruje. Prema njihovom mišljenju, sasvim je razumljivo da bake i djedovi ponekad uskoče kada je riječ o čuvanju unuka.

''I moji roditelji često pomažu kada treba pripaziti moje klince, ali mi ne pada na pamet plaćati im za to. To je njihova unučad. Ako kojim slučajem misle da im trebam platiti, neka kažu, rado ću to napraviti ako je to njihov uvjet'', napisao je jedan otac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.