Mama potpisala ugovor o korištenju mobitela s 12-godišnjim sinom

Foto: Instagram

AKO sa svojim djetetom raspravljate o korištenju mobitela i niste sigurni treba li mu ga priuštiti, možda će vam priča jedne mame pomoći da mirnije spavate.

Naime, Mel Watts, koja stoji iza bloga The Modern Mumma, odlučila je sa svojim sinom potpisati ugovor o korištenju mobitela. Na list papira navela je 17 pravila za sigurno korištenje koja su potpisale sve strane.

"Prije nego što smo Aydenu dali mobitel, sastavili smo ugovor koji sadrži neka pravila, između ostalog i zato da možemo pratiti što radi", pojasnila je Watts.

Kako kaže, nije pobornik korištenja društvenih mreža među mlađim tinejdžerima, a s druge strane nije htjela biti roditelj koji djetetu to ne dopušta.

"Odrasla sam s roditeljima koji mi nisu dozvoljavali da imam vlastiti telefon pa sam se osjećala izoliranom i izostavljenom, a to nije nimalo ugodno", rekla je.

Ugovor se sastoji od 17 pravila, a ako njen sin prekrši samo jedno, mobitel će mu oduzeti.

Neka od pravila su da će mobitel u slučaju oštećenja popraviti vlastitim novcem. Također, 12-godišnjak uvijek mora odgovoriti na poziv roditelja i voditi računa da ne prekorači potrošnju podatkovnog prometa.

Mel navodi i da njenom sinu nije dozvoljeno koristiti mobitel u svojoj sobi, mora ga predati roditeljima prije spavanja i ne smije se dopisivati nakon 19:30.

"Nije mu dopušteno objavljivati na internetu bilo što što ne želi da vide njegovi roditelji, a najvažnije je da nam mora prijaviti bilo kakvo nasilje na internetu ako do toga dođe", dodaje.

Na svom blogu je napisala i nekoliko savjeta za druge roditelje.

"Vjerujte svom instinktu. Ako mislite da nešto nije u redu, potražite mobitel. Djeca kriju od roditelja stvari koje ih plaše ili misle da bi mogli upasti u nevolju ako za njih doznaju roditelji. Pazite da se ne kriju od vas na društvenim mrežama. Ako to rade, događa se nešto loše", upozorila je.