Mama povela bebu na koncert Depeche Modea, pedijatrica: "To nikako nije u redu"

Foto: Zeljko Hladika/PIXSELL

U PUNOJ Areni Zagreb, na koncertu Depeche Modea, pojavili su se mladi roditelji s dvoje djece. To je Jutarnjem listu dojavila čitateljica te poslala fotografije dječaka starog oko tri godine i bebe stare nekoliko mjeseci. Beba je bila u marami na prsima svoje majke te je, baš kao i njezin stariji brat, na ušima imala slušalice.

I dok psiholozi smatraju da ne postoji dobna granica kad bi se dijete moglo povesti na koncert i ne žele osuđivati roditelje, pedijatrica Iva Hojsak, zamjenica ravnatelja Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj, kaže da izlaganje tolikoj buci, gužvi, zadimljenom i zagušljivom prostoru nikako nije u redu.

"Pitanje je jesu li slušalice bile dobro postavljene, a prevelika buka može oštetiti sluh. Nadalje, svjetlosni efekti nisu dobri jer kod epileptičara mogu dovesti do napadaja. Kod tako male djece još se ni ne može znati imaju li takve bolesti. A što da se dogodilo neko naguravanje ili stampedo", izjavila je pedijatrica za Jutarnji list te upozorila da u to doba dana novorođenče treba spavati i stvarati rutinu kad je noć, a kada dan.

Prilikom prodaje karata za zagrebački koncert popularne grupe bilo je navedeno da su "ulaznice potrebne za sve starije od 2 godine, a djeca do 14 godina mogu ući samo uz pratnju odrasle osobe".

"Koncert se ne preporučuje mlađima od 12 godina", bila je napomena organizatora.

Fotografije bebe na koncertu možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.