Mama pronašla srcedrapajuće pismo svoga sina: Znam da ga nisam trebala pročitati...

Foto: 123RF

KADA je u pitanju roditeljstvo, ponekad može biti teško shvatiti što je ispravno učiniti. Zato mame i tate provode sate, dane, tjedne, pa čak i mjesece razmišljajući o odlukama koje su donijeli i zbog kojih žale.

U to se uvjerila i jedna mama koja je pišući na Redditu progovorila o situaciji u kojoj se našla. Anonimna 44-godišnjakinja je podijelila svoju dilemu i zatražila savjet drugih korisnika ove popularne stranice.

Objasnila je da je njezin sin tinejdžer još u listopadu razgovarao s njom i njegovim ocem te ih je pitao može li otići na savjetovanje kod stručnjaka. Kaže da nije htio razgovarati s roditeljima o svojim razlozima, ali je osjećao da je to nešto što mora učiniti.

"Razgovarali smo s njim i objasnili mu da smo, ako ikad bude trebao razgovarati o nečemu, ovdje da ga saslušamo te da ga volimo bez obzira na sve", napisala je ova mama.

No, nedavno, dok je čistila njegovu sobu, pronašla je srcedrapajuće pismo naslova Kako vidim sebe.

"Obično ne bih bez razloga gledala stvari svoje djece, ali općenito su njegove ladice pune smeća i prelijen je da bi ga bacio u smeće", napisala je te dodala kako razumije da nije trebala pročitati to pismo, nego ga ostaviti gdje ga je pronašla i pretvarati se da ga nikada nije ni vidjela.

"Ondje su se nalazili redovi negativnih viđenja samog sebe, osobito onih da se osjeća nevoljeno, bezvrijedno i kao da nanosi bol svima oko sebe. To me natjeralo da se zapitam jesam li kao mama napravila sve da se osjeća cijenjeno i voljeno kao osoba", priznala je.

Dodala je i kako vjeruje da je pismo zapravo namijenjeno njegovom savjetniku jer je dječak ponekad morao zapisivati stvari za njihove seanse.

"Rekla sam mužu što sam pronašla i on misli da je najbolje da se samo pravimo da toga nikad nije bilo. Da je ono što se događa između njega i njegovog savjetnika privatno i ne bismo se trebali miješati ako nas to ne traže. Ali mislim da bi bila dobra ideja da razgovaramo s njim o tome, a možda bismo nas troje mogli sjesti i proći kroz to pomažući mu da uvidi da ništa od nabrojanog nije istina", dvoumi se mama.

Ipak, korisnici Reddita smatraju da je dječakov tata u pravu te da ne bi trebali ništa spominjati svome sinu, nego se pobrinuti da mu pokažu koliko je voljen, prenosi Mirror.

"Nemojte mu reći da ste pročitali pismo. Umjesto toga recite mu koliko ga volite i svaki dan izgovarajte afirmativne stvari", savjetovala je jedna osoba.

"Jasno je da vam je jako stalo. Stvari koje ovdje pišete znače da ste zaista shvatili zbog čega ili zašto on pati. Pojačajte pozitivne tvrdnje i pobrinite se da se osjeća povezan s terapeutom. Ako to učini, zajedno slijedite njegovo vodstvo i samo mu budite na raspolaganju", smatra i druga osoba.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.