Mama se pohvalila dobro organiziranom smočnicom pa izazvala raspravu

Foto: Facebook

JEDNA mama pokrenula je raspravu nakon što je podijelila neobičan način organizacije svoje smočnice. Otkrila je da reciklira plastične boce od sokova i vode te ih koristi umjesto staklenki za rižu, žitarice, sol, šećer, brašno i druge namirnice.

Nadala se da će ideja potaknuti druge da recikliraju ili ponovno koriste plastične predmete jer "mogu pohraniti do kilogram i pol sastojaka i traju dugo", a zapravo ju je većina kritizirala.

U jednoj Facebook grupi za razmjenu ideja za čišćenje i organizaciju doma, objavila je fotografiju svoje smočnice i napisala: "Ovo su boce od sokova, prozirne su, zauzimaju manje prostora. Imam bocu vode prerezanu na pola koju koristim kao lijevak da u njih stavljam stvari."

I dok je ona zadovoljna izgledom svoje smočnice, manjini se svidio koncept, dok većina to ne odobrava.

"Te boce sadrže BPA. Nemojte ih koristiti za skladištenje hrane", upozorila ju je jedna osoba.

"Zar ne poprimi hrana miris i okus soka? Čini mi se da uvijek ostane miris, bez obzira na to koliko je boca dobro oprana", primijetila je druga.

"Neka plastika je samo za jednokratnu upotrebu i mora se baciti", ustvrdila je treća.

Je li sigurno ponovno koristiti plastične boce?

Na većini plastičnih pakiranja nalazi se broj otisnut unutar trokuta. On pokazuje o kakvoj se plastici radi. Taj vam broj također može pomoći da odredite koliko je sigurna ponovna uporaba, piše WebMD.

"Ako na svojoj boci vidite 1, to otkriva da je riječ o polietilen tereftalatu. Broj 2 označava polietilen visoke gustoće (HDPE). HDPE je čvršća i izdržljiva plastika. Bocu označenu brojem 2 možete ponovno upotrijebiti sve dok je dobro oprana i nije napuknuta ili na neki drugi način oštećena. 7 je broj koji označava plastične materijale koji ne spadaju ni u jednu drugu kategoriju", pojasnili su.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.