Mama upozorila na posljedice vožnje bez kacige: "Preklinjem vas, nemojte štedjeti"

Foto: Unsplash

MALENI Jack Conway vozio je bicikl s mamom kad ga je udario auto. Čula je zvuk pucanja, što je srećom bilo pucanje kacige.

"U tom trenutku sam mislila da će moj dječak umrijeti. Nikad u životu se nisam toliko uplašila", ispričala je za stranicu Tiny Hearts Education, koja među roditeljima širi svijest o raznim opasnostima koje vrebaju mališane.

Jack je prevezen u bolnicu, gdje je pretragama ustanovljeno da nije pretrpio po život opasne ozljede. Spasila ga je kaciga koju je imao na glavi.

"Preklinjem vas, nemojte štedjeti. Nikada nemojte pustiti dijete da se vozi na bilo čemu bez kacige. Nadam se da nitko neće proći horor koji sam ja doživjela. Nosite kacige", upozorila je.

Izvješće objavljeno u časopisu American Journal of Surgery kaže da vozači s kacigama imaju 44 posto manju vjerojatnost da će umrijeti od ozljeda. Prema sigurnosnim smjernicama, nikad ne treba kupovati ili nositi rabljenu kacigu jer se golim okom možda neće vidjeti nastala oštećenja. Također, nakon svakog ozbiljnog udarca kacigu treba baciti i zamijeniti novom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.