Marie Kondo otkriva kako uči djecu da se riješe suvišnih igračaka

MARIE Kondo bogato znanje o organiziranju prenosi na svoje najmlađe klijente - kćeri Satsuki i Miko. Stručnjakinja za pospremanje otkrila je da djevojčice, iako nemaju ni osam godina, uči kako da upravljaju svojim igračkama.

“Prvo i najvažnije, komuniciram s njima o osjećaju pobuđivanja radosti i pazim što uvode prije nego što stvari izmaknu kontroli. Objašnjavam im da, koliko god prostor velik bio, on je konačan”, izjavila je za Today.

U domu je postavila odjeljke za igračke i odjeljke za školski pribor. Kada se dodijeljena ladica ili ormar počnu pretrpavati, Kondo kaže da je to znak da je potrebno donijeti odluke o tome što zadržati, a što ukloniti.

“Mislim da to dopire do djece i pomaže im da shvate što je definirani prostor i kako nešto pustiti ako ga nadilazi”, pojašnjava.

Osim kćeri, Kondo ima i sina rođenog 2021. Kako je njezina obitelj rasla, Kondo je morala poraditi na uspostavljanju ravnoteže između karijere i obiteljskog života. Proaktivno uči djecu i emocijama te upravljanju njima.

“Obrazujemo djecu da budu ljubazni jedni prema drugima, da dijele, da slušaju jedni druge”, dodala je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.