Meghan Markle kritiziraju da previše gladi trbuh; babice tvrde da je to dobro

Foto: EPA-EFE, Getty Images

NA dodjeli nagrada British Fashion Awards Meghan Markle se pojavila u elegantnoj crnoj haljini, ali ljudi su uočili da je često imala ruke na trudničkom trbuhu.

Meghan Markle trenutno je u 22. tjednu trudnoće i trbuščić joj iz dana u dan ubrzano raste. Stoga ne čudi da ga neprestano dodiruje, ali neki su na Twitteru poručili da je to iritantno. 

Međutim, to na majku i bebu ima dobar utjecaj, tvrdi Katherine Graves koja pomaže babicama zaposlenima u britanskom rodilištu Lindo Wing u kojem je Kate Middleton rodila svoje troje djece.

''To je metoda opuštanja koju preporučujem klijentima u sklopu trudničkih tečajeva. Tako se Meghan osjeća smireno, otpušta se hormon oksitocin koji se izlučuje u posteljicu i ima pozitivan učinak i na bebu, a može pomoći i u prevenciji postporođajne depresije'', pojasnila je Graves.

Embed from Getty Images

Upozorila je i da uslijed stresa koji mogu uzrokovati kritike na račun budućih majki dolazi do otpuštanja hormona kortizola koji može imati negativan učinak na nerođeno dijete.

''Pokazalo se da bebe prepoznaju što su osjećale u maternici prije nego što su rođene. Prepoznaju pjesme koje su čule, ali i glas majke i oca'', kaže Graves.

Kada je majka opuštena, pojašnjava dalje, opušteno je i tijelo i beba ima mjesta okrenuti se u ispravnu poziciju za porođaj.

''Dodirivanje trbuha je pozitivno i za majku i za dijete, povezuje ih i stvara zdravo okruženje'', zaključila je.

S druge strane, Liz Halliday, koja je okupila babice u privatnu ustanovu koja nudi usluge pomoći trudnicama prije, za vrijeme i nakon porođaja, tvrdi da se Meghan dodirivanjem trbuha vjerojatno osjeća sigurno.

''Majke to u nekim trenucima može smiriti, posebno kad su u pitanju javna događanja. Osjećaju se sigurnije i imaju više samopouzdanja'', pojasnila je Halliday.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.