Meghan Markle odlučila je slijediti kraljičine stope i ipak roditi kod kuće

Foto: EPA-EFE

MEGHAN Markle ipak razmišlja o porođaju u vlastitom domu iako se nedavno pojavila informacija da su se ona i princ Harry odlučili za bolnicu Lindo Wing

Meghanini prijatelji su Daily Mailu otkrili da je vojvotkinja od Sussexa odlučila slijediti kraljičine stope i uz pomoć babice donijeti svoje prvo dijete na svijet u svom domu u blizini dvorca Windsor. 

Kraljica Elizabeta rođena je u kući svojih roditelja i svoje četvero djece je rodila ili u Buckinghamskoj palači ili u Clarence Houseu. 

Ipak, Markle i princ Harry nisu potpuno isključili bolnički porođaj jer žene nakon 35. godine imaju rizik od preranog porođaja ili će možda trebati roditi carskim rezom, navodi izvor.

Međutim, Markle svakog dana vježba jogu i prilično je dobro podnijela trudnoću te je dobrog zdravlja pa ne vidi razloga da ne donese dijete na svijet u privatnosti i udobnosti vlastitog doma.

“To joj je najdraži izbor, ali sve ovisi kako će se stvari odvijati”, tvrdi izvor.

Ako odluči roditi kod kuće, Meghan Markle će to moći učiniti bez ikakvih lijekova, ali imat će na raspolaganju i kisik, toplu kupku, bazen i druga pomagala.

Par želi minimalne intervencije kraljevskih ginekologa Alana Farthinga i Guya Thorpea-Beestona te su odabrali žensku liječnicu.

“Svaka žena ima pravo odlučiti što je najbolje za nju i bebu. Kraljevski tim će biti uključen, ali nije odlučeno u kojoj mjeri”, navodi jedan izvor.

Kućnih porođaja je u Velikoj Britaniji relativno malo, svega 2,3 posto, i uglavnom se odvijaju pod nadzorom babice. Mogu je zatražiti svi koji imaju zdravstveno osiguranje, a ako se odlučite platiti je, to će vas stajati između dvije i pet tisuća funti (između 17 i 43 tisuće kuna).

Kod kućnih porođaja, prema pisanju Daily Maila, rizik od komplikacija za dijete je nešto veći. Događaju se u devet od tisuću slučajeva, dok su u bolnicama oni nešto rjeđi i događaju se u pet od tisuću slučajeva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.