Mislili smo da je Robert De Niro star, a najstariji otac na svijetu imao je 92

Foto: EPA

ROBERT De Niro objavio je da je u dobi od 79 godina dobio svoje sedmo dijete. Dobitnik Oscara nije otkrio ime ni spol djeteta, kao ni identitet bebine majke.

Iako je svijet šoubiznisa šokirao ponovnim očinstvom u kasnim 70-ima, zvijezda Kuma nije najstariji tata. Zapravo, prema Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda, najstariji potvrđeni novopečeni otac je australski umirovljenik Les Colley. Imao je 92 godine kada je dobio deveto dijete.

Colley je živio zdravo i aktivno, a umro je 1998. od upale pluća, samo četiri mjeseca prije nego što je napunio 100 godina.

Otac pjevača Julia Iglesiasa i djed Enriquea Iglesiasa Julio Iglesias doživio je smrtonosni srčani udar 2005. godine. Samo pet dana nakon njegove smrti otkriveno je da će drugi put postati otac. Njegova supruga Ronna Keith imala je 42 godine i nosila je dijete kada je Iglesias preminuo u bolnici u Madridu. 90-godišnji otac imao je reputaciju ženskaroša i nosio je nadimak Papuchi, što na španjolskom znači mali tatica, piše The Telegraph.

Bivši mogul Formule 1 Bernie Ecclestone imao je 89 godina kada je dobio svoje četvrto dijete 2020. godine. To mu je bilo prvo dijete s Fabianom Flosi, koja je imala 44 godine kada je rodila.

Iako ne postoji maksimalna dob u kojoj muškarac može postati otac, to nosi određene zdravstvene rizike, uključujući rizik od nedonoščadi i niske porođajne težine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.