Mnogi vjeruju da ove stvari otkrivaju nosite li djevojčicu ili dječaka

Foto: 123RF

NEKI ih nazivaju praznovjerjem, drugi bapskim pričama, ali svejedno i dalje postoje oni koji vjeruju u njih.

Naime, nakon što ste ugledali plus i shvatili da ćete uskoro postati roditelji, vjerojatno vas zanima stiže li vam djevojčica ili dječak. Uz to, čekanje ultrazvuka na kojem će to biti moguće saznati čini vam se beskrajno daleko... Zato ne čudi što ćete možda odlučiti provjeriti istinitost narodnih vjerovanja koja tvrde da mogu otkriti spol vašeg djeteta bez posjeta liječniku.

Oblik trbuha

Ako sretnete svoju staru susjedu, nemojte se začuditi kada se zagleda u vaš trbuh i potpuno samouvjereno zaključi nosite li djevojčicu ili dječaka. Naime, prema vjerovanju, ako se vaš trbuh smjestio nešto niže - nosite djevojčicu, u suprotnom stiže dječak. 

Također, navodno i način debljanja ima veze sa spolom djeteta. Ako ste samo dobili trbuh, a u struku ste ostali gotovo isti, rodit ćete djevojčicu. No ako se debljate u širinu i vaš trbuh je skoro pa neprimjetan, to je navodno znak da nosite dječaka.

Što vam se jede?

Ako imate izraženu želju za slatkim cijelu trudnoću, čekate djevojčicu, a ako vam se jede kiselo ili slano - dječaka.

Stres

Navodno stres pod kojim ste bili u vrijeme začeća djeteta ima ulogu u određivanju spola. Konkretno, prema narodnom vjerovanju, dijete bi trebalo biti onog spola kojeg je i roditelj koji je tada bio pod manjim stresom.

Mučnine

Oni praznovjerni tvrde da žene koje imaju česte mučnine nose djevojčicu, a ako su trudne s dječakom, imaju puno manje izražene neugodne simptome.

Snovi

Često sanjate da ćete roditi djevojčicu? Stiže dječak. 

Na kojoj strani spavate?

Ako vam je tijekom trudnoće draže spavati na lijevoj strani, vjerovanje kaže da nosite dečka, ako pak spavate češće na desnoj - postat ćete ponosna mama jedne djevojčice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.