Moderni roditelji djecu hrane kvinojom, avokadom i batatom

Foto: 123RF

DJECA jedu sve egzotičnije namirnice već od najranije dobi, pokazalo je istraživanje provedeno među 1500 roditelja.

Jedna od sedam beba voli humus, a jedna od dvadeset kvinoju. Druge bebe uživaju u kus-kusu, a neke iz prvog pokušaja čak i limunu.

Ispitani roditelji su otkrili i kako su njihovim bebama su najmanje omiljene prokulice.

73 posto roditelja priznalo je da je zbunjeno i nije sigurno koje namirnice nuditi bebama u prvim mjesecima dohrane, dok je 67 naišlo na potpuno različite savjete o tome kada bi trebali krenuti s uvođenjem krute hrane.

“Bebe milenijalaca vole neobična jela i uzbudljive okuse. Danas su egzotične namirnice i dostupnije, a prva hrana beba se polako mijenja”, izjavio je David Lawlor koji je naručio istraživanje.

Prosječna dob u kojoj ispitanici počinju uvoditi krutu hranu je šest mjeseci. Dok 55 posto roditelja kuha posebne obroke svojim bebama, 30 posto im nudi vlastiti obrok, a 15 posto nudi kupovne kašice.

Hranjenje beba često završava popriličnim neredom. Tako je trećina roditelja (33 posto) ostatke bebine hrane pronašla na kuhinjskom zidu, petina (20 posto) ispod odjeće, a 12 posto u hodniku.

Prema istraživanju, namirnice koje djeca vole su jogurt, banana, tjestenina, batat, povrće kuhano na pari, jabuke, meki sir, mango, butternut tikva, rajčica, maslac od kikirikija, avokado, losos, humus, kus kus, juha od bundeve i leća.

Najomraženije su im prokulice, limun, gljive, jaja, brokula, grejp, riba i meso.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.