Muče li vas razdvojeni mišići, nek vam beba pomogne u vježbi

Foto: Instagram

MNOGIM mladim mamama nakon trudnoće ostanu razmaknuti trbušni mišići, a taj se problem, iako ne brzo, može riješiti vježbama. Svaki će vam fizijatar, ako odete na pregled jer ste i same primijetile ogromnu rupu u svom abdomenu, preporučiti vježbe za jačanje trbušnih mišića. Uz njihovu pomoć mišići će se brže vratiti na svoje mjesto i ojačati, nakon što niz mjeseci praktički nisu bili u upotrebi. Barem kod žena koje u trudnoći nisu vježbale, a posebno kod onih koje su čuvale trudnoću.

No postoji još jedan problem s kojim se mlade mame suočavaju nakon poroda, a to je klasičan nedostatak vremena i energije. Zato mnoge mame uglavnom lijeno ignoriraju svoje stanje, čak i kad ih jako živcira izgled trbuha koji nikako da se vrati na staro.

Zašto onda, drage mame, ne biste konačno učinile nešto za sebe, ako već patite od tog raširenog problema, i to onda kad vaša beba bude najviše tražila vašu pažnju?

Kad je beba nervozna i ne zna kud bi sam sa sobom, a nije gladna niti ukakana, jednostavno je zbunite kad od nje napravite svog partnera i uteg za vježbu.

Pred vama je kratki tutorial s vježbama koje stvarno može raditi svaka od vas. Bez opravdanja. A ako ste tek nedavno rodile i mišići vam još nisu dovoljno jaki za jače vježbanje, vježbe koje ćete vidjeti možete ublažiti tako što ćete glavu i trup više držati u ležećem položaju. A potom postepeno sve više odizati tijelo kako će vam mišići postajati sve jači.

Zar to nije dobra fora? Da učinite nešto tako dobro i potrebno za sebe?

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.