Najkorisniji savjet za prvu godinu života bebe

Foto: WeHeartIt
 
ČIM ste objavili rodbini, prijateljima i svojim bližnjima da ste trudni, zasigurno ste bili bombardirani "korisnim" savjetima i prijedlozima.
 
To što će biti dobronamjerni, ne znači da će biti i korisni.
 
>>>Kalendar razvoja krupne motorike od rođenja do škole<<<
 
Jedna čitateljica nam je otkrila savjet koji je njoj bio najbolji i najkorisniji. Taj savjet je: sve je faza.

Savjet je jednostavan, a opet najčešće u potpunosti točan i odnosi se na gotovo svaku situaciju s kojom se mame u prvoj godini djeteta suočavaju.
 
Dugogodišnje istraživanje znanstvenika je rezultiralo zaključkom – bebe tijekom svoje prve godine prolaze kroz osam faza, a svaka traje od par dana do nekoliko tjedana.
 
Koliko god bilo teško prolaziti kroz te faze s djetetom, najvažnije je uvijek imati dosta strpljenja i razumijevanja.
 
Roditelji moraju znati da je svaka faza prolazna i da ne traje dugo.
 
Primjerice, beba koja je do nekog određenog vremena mirno jela svaka dva-tri sata odjednom može tražiti veći broj podoja. Tek što je zaspala, budi se i plačući traži jesti. 
 
Tijekom prve godine života beba doživljava velike skokove u razvoju. Ako primijetite da je beba nemirna, puno plače ili je stalno gladna, nema potrebe za dizanjem panike jer je to samo još jedna faza ili takozvani skok u razvoju.
 
>>>Kada je dobro dignuti paniku oko razvoja bebe<<<

 
Prvi skokovi u razvoju događaju se već kroz prvih nekoliko dana kada beba dođe kući iz bolnice, zatim oko prvog tjedna starosti, 2-3 tjedna, 4-6 tjedna, 12 tjedna, 16 tjedna, 6 mjeseci i 9 mjeseci.
 
Nije svaka beba ista, stoga ne mora značiti da će baš u ovim tjednima vaša beba imati skok u razvoju. Skokovi u razvoju ne prestaju s prvom godinom života te se obično javljaju svakih par mjeseci tijekom djetinjstva, a nakon toga periodično i kroz tinejdžersku dob.
 
>>>Preživjeti prvih mjesec dana s bebom<<<.
 
Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz faze razvoja, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: faze razvoja.
 
Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje. 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.