Nastavnicu kritizirali jer učenicima ne daje zadaću, ona objasnila zašto

IAKO većina srednjoškolaca (srećom) još uvijek nema ozbiljnih zdravstvenih problema povezanih sa svojim godinama, kao ni bore ili životne probleme s kojima se susreću odrasli - biti tinejdžer nije nimalo lako. Nepotrebno je naglašavati da ni trenutna situacija s pandemijom ne olakšava njihovo odrastanje.

Teksaška srednjoškolska nastavnica Courtney White to potpuno razumije. I kako bi pomogla svojim učenicima da se nose sa stresom i svim stvarima koje život stavlja pred njih, Courtney je odlučila ne davati im domaću zadaću. 

Ipak, ne podržavaju svi njezinu vrstu poučavanja. Nakon što je dobila nekoliko kritika zbog toga što svojim učenicima nije zadala domaću zadaću, učiteljica je odlučila napraviti TikTok video u kojem je objasnila svoju filozofiju koja stoji iza te odluke.

@cmw1129

Reply to @tafgarcia Me not assigning homework, doesn’t make me any less of a teacher. My kids show me mastery of content in class. ##teachersoftiktok

♬ original sound - Courtney 💕

Njezina je objava postala viralna, a njezin neuobičajen način poučavanja je privukao veliku pažnju pa je sada na TikToku prati više od 500 tisuća ljudi.

"Nema dokaza da će ih domaće zadaće učiniti boljim učenicima u mom razredu. Poštujem njihovo vrijeme izvan nastave, trude se za mene cijeli dan, ne trebaju ići kući i raditi dodatne domaće zadaće", objašnjava nastavnica u svom videu: "Većina mojih učenika su srednjoškolci. Imaju poslove, bave se sportom, odrađuju prakse, u bendovima su, imaju i druge odgovornosti izvan škole".

"Neki od njih idu kući i brinu se o svojoj mlađoj braći i sestrama jer su im roditelji na poslu. Neki od njih samo trebaju otići kući i spavati. Neki od njih moraju se vratiti kući i brinuti se što će jesti jer u njihovoj kući nema hrane", nastavlja Courtney.

"Pa, ​​ako im dam i višesatne domaće zadaće, kada imaju vremena biti djeca? Kada se imaju vremena opustiti? Jer kad vi dođete s posla, želite se vratiti kući i opustiti se", zaključila je.

Ipak, u razgovoru za Good Morning America je objasnila kako razumije da je za neke školske predmete domaća zadaća neizbježna te shvaća njezin smisao. Smatra da ona u svom poslu može biti "popustljiva" te dati djeci do znanja "da je u redu biti ljudsko biće i otići doma spavati".

Osim toga, vjeruje da tako svojim učenicima pomaže barem malo smanjiti stres te im pružiti ljubav, piše Bored Panda.

"Što sam luckastija, to ih više zanimaju teme. Pokušavam to učiniti zabavnim. Najdraži dio nastave mi je povezivanje s učenicima. Volim ih upoznati kao učenike u svojoj učionici, ali volim znati što vole raditi izvan učionice kako bi izgradili taj osobni odnos. Tako se osjećaju ugodno i voljeno dok su u mom razredu", dodala je učiteljica.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.