Ne bacajte poklopce od vlažnih maramica jer od njih možete napraviti baš pametne igračke

Foto: Facebook

KREATIVNA mama Marina Banovec uz Zagreba dosjetila se kako od poklopaca s vlažnih marimaca napraviti odličnu razvojnu igračku. Bez obzira za što se koriste vlažne maramice sastavni su dio svake obitelj s malim djetetom - njih se redovno kupuje, a prazna ambalaža redovno baca. 
 
"Još mi je prije sinula ova ideja, ali sam po malo skupljala čepove koje sam jednostavno skinula s ambalaže i nalijepila ih s malo vrućeg ljepila na običnu plastičnu podlogu.  Oni služe da dijete razvija svoju motoriku otvaranjem i zatvaranjem poklopaca. Oni su namjerno različito okrenuti s namjerom da dijete samo shvati kako se, s koje strane otvaraju. No, da ne bi sve ostalo samo na otvaranju i zatvaranju, iako to djeca inače jako vole, igračku sam obogatila sličicama životinja koje sam jednostavno isprintala i zalijepila u kućice. Maca nam je trenutno najdraža", naglasila je mama Marina te dodala kako se nakon početkog otvaranja i zatvaranja njena malena Dorina jako zainteresirala za sličice pa tako uče nove oblike, prepoznaje životinjice. 

 
>>>Vau, ovo je...Vau!<<<
 
Ideja se inače može primijeniti i za nešto stariju djecu pa se tako unutar poklopaca može napraviti memori ili zalijepiti slova da dijete kroz igru uči slova i abecedu. 


 
"Ovakvi su poklopci čvrsti i stvarno zahvalni za ovakvu vrstu razvojne ploče, no mogu se zalijepiti i poklopci različitih veličina i oblika. Primjerice oni od mlijeka jer su manji pa će djetetu trebati precizniji hvat da ih otvori.", zaključila je mama Marina. 
 
Sve u svemu - ovo je jedna zaista kreativna ideja za odličnu i još k tome besplatnu razvojnu igračku. A poklopce, vjerujemo, zaista imate priliku skupiti.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.