"Nema satova plivanja ni cipela": Mama objavila popis strogih pravila za odgoj djece

Screenshot: TikTok

NIŠTA ne može podijeliti mišljenja kao teme koje se tiču odgoja djece. Na internetu ćete tako pronaći roditelje koji su posebno ponosni na to što djecu odgajaju "izvan okvira", baš kao što je to australska mama koja se predstavlja kao @captain_tuk na TikToku.

Nedavno je podijelila isječak u kojem navodi osam "kontroverznih pravila" na kojima inzistira u odgoju.

"Nema satova plivanja, unatoč tome što živim na obali. Bez visokih stolaca za hranjenje - čak i za bebe. Nema strukturirane igre - djecu uopće ne zabavljam. Nema kolica - osim ako su potrebna za nošenje igračaka ili kupovinu", navela je kao prva četiri pravila te priznala da "nijedna od ovih odluka nije donesena olako".

@captain_tuk None of these decisions have been taken lightly 🤷🏼 #momsoftiktok #sahm #ruralmom #riskyplay #2under2 #controversial #captain_tucker ♬ ocean eyes - Billie Eilish

Potom je objavila drugi video, s još četiri pravila kojih se pridržava.

"Nema vrtića - oni idu na posao s nama ili mi jednostavno ne idemo na posao. Bez cipela - osim ako nije prehladno ili izričito traže cipele. Nema igraonica ili tečajeva - ništa što je obveza. Bez ružičaste i plave boje - moja kći neće imati ružičastu opciju osim ako njezin brat ne nosi istu boju", istaknula je.

@captain_tuk #momsoftiktok #momlife #youngmom #ruralmom #contraversialparenting #sahm #daycare #barefoot #workingmom ♬ Home - Edith Whiskers

Dva videozapisa privukla su tisuće pregleda i komentara, a mišljenja o njezinom roditeljskom stilu vrlo su podijeljena. 

"Zašto su zabranjene cipele?" upitala je jedna osoba, na što je mama pojasnila: "Cipele zapravo nisu dobre za nas, kao što nije dobro hodanje po ravnim površinama. Da, ugodno je, ali neće pomoći u izgradnji jakih mišića/zglobova."

"Odlazak u igraonicu nije obaveza, to je vrijeme za igru", smatra druga.

"Tečaj plivanja može spasiti živote", upozorila ju je treća.

"U kojoj državi živiš? Netko bi trebao pozvati socijalnu službu", kaže četvrta.