Nemate ideju za ručak? Ovo jelo je kao stvoreno za dane kad ne znate što skuhati

Foto: 123RF

KOLIKO ste puta očajavali jer nemate ideju što skuhati za ručak? Vjerojatno se ponekad nađete u takvoj situaciji, a upravo tada možete iskoristiti recept jedne mame. Naime, ona je u jednoj roditeljskoj grupi otkrila da u dane kad nema mesa i drugih namirnica sprema jeftino jelo od sastojaka koji se uglavnom nalaze u svakoj smočnici.

“Treba vam tuna, limun, sir, maslac, brašno, mlijeko, krušne mrvice, tjestenina, sol, papar i timijan te začinska paprika”, napisala je te dodala da ponekad za okus dodaje luk i češnjak, a može i naribana tikvica ili grašak.

Priprema:

Ocijedite konzervu tune i dodajte joj sok limuna. Naribajte 300 grama sira. Stavite kuhati tjesteninu.

Rastopite u loncu na laganoj vatri dvije žlice maslaca. Dodajte brašno i napravite pastu. Polako dodajte pola šalice mlijeka pa miješajući dodajte drugu polovicu pazeći pritom da se ne stvore grudice. Posolite I popaprite. Dodajte naribani sir i miješajte dok se ne rastopi. U umak dodajte tunu i sok limuna. 

U zdjelu za pečenje stavite kuhanu tjesteninu pa prelijte dobivenim umakom. Dodajte malo krušnih mrvica, timijan i začinsku papriku i dobro promiješajte. Po vrhu naribajte sir i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 Celzijusa dok se ne zapeče.

Dobar tek!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.