Nosite blizance i ne znate kako to financijski izdržati? Evo par savjeta

Foto: 123RF

ULTRAZVUK je pokazao dvije malene mrljice i dva još manja srdašca. Ne jedno, već dva! Nakon prvotnog šoka, histeričnog smijeha, straha i ushićenja, počnete razmišljati o novcu. Ako ste pomislili da ste u problemu, sjednite i duboko udahnite. Zbog dolaska blizanaca na svijet, ne morate proglasiti osobni bankrot. 

Treba li vam stvarno novi automobil? 

Možda vam se čini da je nemoguće smjestiti dvije autosjedalice, dječja kolica i svu nepotrebnu, ali neophodnu dječju opremu u vaš mali automobil, no mogli biste se iznenaditi. Provjerite u trgovini opremom za bebe kako se u vaš automobil uklapaju kolica i autosjedalice. Možda ćete morati potrošiti nešto više novca na kolica ili autosjedalice, ali to će i dalje biti mnogo jeftinija varijanta od kupnje novog automobila. 

Treba li vam dizajnerska odjeća za bebe?

Stvarno trebate potpuno novu i dizajnersku odjeću za bebe? One će je koristiti samo za tako kratko vrijeme, a vrlo je lako pronaći i kvalitetnu rabljenu robu. Sigurno ćete nešto dobiti i od prijatelja i obitelji i njihove djece. Pokušajte zadržati odjeću u neutralnim bojama - bijela, žuta, limeta, ljubičasta ili crvena pa je kasnije i sami proslijedite dalje. 

Treba li vam sve dvostruko?

Bit će vam zasigurno potrebna dva krevetića s madracima, dvije hranilice, dvije autosjedalice... No, jedan vrtić, jedna kadica za kupanje, jedan stol za presvlačenje i jedna komoda. Ono što vam sigurno ne treba dvostruko su igračke. 

Ako vam obitelj i bliski prijatelji namjeravaju kupiti poklon, pokušajte ih organizirati za jednu od vaših većih kupnji. Također, u svemu bi vam moglo pomoći i darivanje bebe, u ovom slučaju beba. Blizanci ne moraju nužno značiti dvostruko više problema.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.