Osladite se prefinim muffinima od bundeve s božanstvenom glazurom od cimeta

Foto: Pinterest/Instagram

BUNDEVE, komadići čokolade i glazura od cimeta spojeni u sočnim i jednostavnim jesenskim muffinima.

Probajte im odoljeti, ako smijete! Zapravo, uopće im ne trebate odlijevati jer je ovaj recept zdrav i stvarno jednostavan. I još će vam dodatno zamirisati današnji dan.

Ako vam dijete ne voli čokoladu ili cimet, nema problema. Ovaj recept je jednako ukusan ako napravite glazuru od vanilije.

Trebat će vam:

Za muffine:
1/3 šalice ulja
1 šalica smeđeg šećera
1/4 šalice mlijeka
1 žličica ekstrakta vanilije
1 i 1/4 šalice brašna
1/2 čajne žličice praška za pecivo
1/2 čajne žličice sode bikarbone
1/4 čajne žličice soli
1/4 čajna žličica mljevenog cimeta (opcija)
1 šalica konzervirane ili skuhane bundeve
1/2 šalice komadiće čokolade ili čokoladnih suzica

Za glazuru:
1/4 šalice meda/javorovog sirupa/sirupa smeđe riže
1 žlica margarina ili rastopljenog kokosovog ulja
1/2 čajne žličice ekstrakta vanilije ili jedna čajna žličica cimeta.

Priprema:


Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva, a na lim poslažite košarice za mufffine.

Pomiješajte ulje, šećer, mlijeko i vaniliju. U drugoj posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i sol. Dodajte mokre sastojke i bundevu te dobro miješajte, da se smjesa sjedini, ali da ne postane previše gumenasta. Tad lagano umiješajte i komadiće čokolade.


Košarice punite na dvije trećine, pecite oko 25 minuta, možete probati i čačkalicom jesu li gotovi.

Potom ih ostavite da se dobro ohlade. Potom napravite glazuru tako da sve sastojke stavite u malu zdjelicu i zgrijete, te vilicom lagano prskajte po svakom kolačiću.

U slast!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.