Ovako se pere kosa da bebe nauče guštati u tom činu

Screenshoot: Facebook 

U REDU, shvaćamo, bebe i djeca nisu isti – bebe još nisu ni svjesne što im sve radimo, dok djeca već... recimo da imaju svoju volju pa se zato može činiti da male bebe nekako malo više vole kupanje i nekako su manje svjesne onog djeci tako groznog čina kao što je pranje kose. 

Ali ova beba ne samo da nije od onih koji ne vole prati kosu, ova beba doista gušta na najjače – čak i prilikom ispiranja. I ne samo da se ne buni protiv duplog pranja i kompletne njege glave, čini nam se da bi ovako mogla uživati satima. 

Video je na Facebook postavila majka Taveon Glenn, a bebica koja gušta njena je malena kćer Amira. Video je do sada pogledalo 27 milijuna ljudi, i svi mi među njima, a osim što nas je oduševio, nametnuo nam je i jedno pitanje. Bi li bebe jednom kada postanu svjesnije bile malo manje problematične po pitanju pranja kosice ako bi se u međuvremenu navikle na ovakav gušt. A iako ne postoji istraživanje koje bi moglo odgovoriti na to pitanje nekako vjerujemo da bi. Doduše, poznato je da djeca kroz svoje faze odrastanja često imaju one danas volim- sutra to baš ne volim faze, nekako ipak vjerujemo da bi i navika guštanja u pranju kose u ranoj fazi djetinjstva mogla ostaviti pozitivan trag na istu radnju i u narednim godinama njihovog života. 

Stvar je navike, a poznato je da se bebe zapravo dobro navikavaju na sve što im se nametne u njihovom mladom životu. 

Vjerujemo da će mala Amira i s dvije-tri godine guštati u ovoj radnji, posebno ako će joj se i dalje pružati ovoliko pažnje i ugodne njege. 

Ovaj video je, kako se vidi iz priloženog, nastao u bolnici i to je još jedna pozitivna stvar kojeg smo prepozanli iz ovog običnog posta. Ako ste friška mama vjerujemo da će vas ovaj video naučiti mnogočemu – kako bebici uopće oprati kosu, kako njegovati i čistiti tjemenicu na glavi koju ima gotovo svaka beba te još važnije – kako biti opušten dok ovako maloj bebici perete kosu. 

Uzmite si stoga vremena i pružite i sebi i svojoj bebi ovakav gušt, pa će i vaša beba  steći naviku i dojam koliko je to pranje kose zapravo opuštajuće iskustvo. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.