Ovo je pet najljepših vrtića u Europi

Inspirativni prostori, slobodne aktivnosti, sobe koje su razigrane i šarene, ali ostavljaju i prostor za slobodno razvijanje dječje mašte - to su odlike najljepše dizajniranih vrtića na svijetu. Portal Hype&Hyper pronašao je pet europskih vrtića koji su izgrađeni kako bi mališanima osigurali najbolji mogući komfor.

Adamów, Poljska

Dječji vrtić u poljskom selu Adamówu predviđen je za smještaj pedesetero djece. Objekt ima dvije grupne prostorije i dvije igraonice, od kojih jedna, svojim posebnim ulazom i kupaonicom, omogućuje održavanje manjih događanja za lokalnu zajednicu u ovom živopisnom, uređenom okruženju.

Ramsau, Austrija

Koristeći prednosti prekrasnih krajolika Austrije, ovaj vrtić povezuje se s već zadanom arhitekturom regije, ali mu je cilj tradicionalne arhitektonske metode odvesti dalje, u moderniji smjer. Prostrani prostori s prirodnim svjetlom uokvireni su velikim staklenim prozorima koji gledaju na zeleni vrt.

Ljubljana, Slovenija

Vrtić Kekec ima prostrane prostore povezane kliznim vratima pa se djeca mogu lako miješati, što je bio važan pedagoški aspekt pri uređenju. Dizajn interijera vrtića omogućuje slobodno kretanje djece: sve prostorije nude različite igračke i pomagala za učenje, a djeca ih mogu slobodno birati. Cijeli je objekt izgrađen većinom od prirodnih materijala.

Engelbach, Austrija

U ovom su vrtiću fokusirani na stvaranje mirnog okruženja i ugodnog osjećaja u kojem je moguće opustiti se. Ne samo da je dizajn zgrade moderan i minimalistički, pedagoški stav vrtića također predstavlja moderne smjerove. Velika količina prirodnog svjetla dominira profinjenim prostorima.

Adamów, Poljska

Popis završava još jednim poljskim vrtićem, koji se sastoji od pet soba s velikim prozorima i puno prirodnog svjetla. Ulazi i krovna konstrukcija visoki su 2.3 metra, pa se djeca ne osjećaju prestrašeno u prostranim sobama. Prozori su dječje visine kako bi mališani mogli ostati u kontaktu s vanjskim svijetom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.