Ovo su stvari koje snahe nikad ne bi trebale reći svojim svekrvama

Foto: 123RF

ODNOS snaha i svekrva je u najmanju ruku poseban. Dok se neke obostrano obožavaju i uvijek si pomažu, postoje one koje nikako ne idu zajedno. 

Na blogu Newlywed Survival Shannon Graham pomaže parovima preživjeti prve godine braka. 

"Kakav god odnos imale sa svojim svekrvama, ove stvari im nikad ne biste trebale reći", kaže te navodi koje su to.

"Ne"

Tako jednostavna i kratka riječ može ponekad biti štetna i narušiti odnos. Kakvu god svekrvu imali, niti jedna neće uživati u riječi ne. Ako svojoj svekrvi kažete ne, možda će se i ponašati kao da je to u redu, ali vjerojatno će pronaći način da vam nabije osjećaj krivnje jer ste je odbili.

"Stvari koje su vama u redu, možda nisu nama"

Kad svekrva donese odluku, često misli da se ona odnosi na cijelu obitelj. Ako joj kažete da ste vi i suprug donijeli drugačiju odluku, najčešće je rezultat isti kao da ste joj rekli ne.

"Vaš sin to tako voli"

Majke misle da najbolje poznaju svoju djecu, izvana i iznutra, i ne vole kad ih se ispravlja.

"Dođite kad god poželite"

Možda ćete ovo izjaviti u najboljoj namjeri i iz pristojnosti, ali bolje nemojte. Velika je vjerojatnost da će svekrva to tako i shvatiti i doći nenajavljeno. I možda u najnezgodnijem trenutku. 

"Mi tako ne odgajamo djecu"

Svekrva misli da zna najbolje i ako joj date do znanja da se s njom ne slažete, vjerojatno ćete se naći u problemu. Ne bojte se povremeno poslušati njezine savjete, ali kopirajte ono što vam odgovara. 

"Ja ću to riješiti"

Svekrve vole davati savjete stalno i o svemu. Većina time ne misli biti nepristojna ili kontrolirati vas. Vrlo vjerojatno samo žele pomoći. Pronađite lijep način da preskočite razgovor ili promijenite temu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.