SVI jedu krumpir te je ova namirnica dio mnogih jela, a često i prilog. Od njega se rade salate, juhe, složenci, no mnogi još uvijek griješe prilikom pripreme. Evo koje su tri najčešće greške pri kuhanju krumpira.
Mnogi ogule krumpir prije negoli ga stave kuhati. Ipak, najbolje je skuhati ga s korom jer će je tako biti jednostavnije ukloniti, a stručnjaci tvrde i da je onda boljeg okusa.
Kao i s većinom povrća, ljudi čekaju da voda zaključa da bi u nju stavili krumpir, ali to je velika greška jer je onda veća vjerojatnost da iznutra ostane sirov.
Najbolja opcija je staviti krumpir u hladnu vodu, a kad zaključa, smanjiti vatru te ga kuhati do 20 minuta.
Mnogi vilicom provjeravaju je li krumpir kuhan, odnosno dovoljno mekan. No, onda se on počne raspadati u vodi, što nije baš primamljivo.
Treba znati da je minimalno vrijeme za kuhanje krumpira 10 minuta. 15 minuta trebat će manjem krumpiru da se skuha, a 20 većem koji ćete koristiti u salati ili za pripremu pirea.