Pametna boca koja će djecu tjerati da piju puno više vode

Screenshoot: YouTube

JEDNOM kada bebe postanu djeca nekako s godinama prestanemo brinuti o količini vode koju popiju dnevno no kako je za zdravlje našeg organizma od silne važnosti piti dovoljno jer je dehidracija, čitali smo, jedan od glavnih krivaca za mnoge bolesti - svima vama čija djeca baš nisu ljubitelj stalnog ispijanja vode možda će pomoći upravo ovakva boca. 

S obzirom da se na tržištu dječjih potrepština zaista mogu naći mnoge potrebne i nepotrebne stvari, i ova bi se boca, priznajemo, mogla naći na stranih onih ne baš toliko potrebnih, ali ako nečije dijete od rođenja ne pokazuje sklonost ispijanju potrebnih količina, onda boca definitivno ima smisla. 

Na koncu - radi se o pametnoj boci, pa da vidimo po čemu je toliko pametna. 

Osim što je slatka dizajnom, i anatomski lijepo leži u ruci, njen je adut definitivno pametan Tamagotchi software koji bilježi koliko je dijete popilo, alarmira ga kada je vrijeme da se pije, koje djetetu automatski pokazuje do kud je stiglo u svom dnevnom "cilju", a informacije o količini popijene vode šalje i roditeljima koji tako bez brige mogu raditi nešto svoje znajući da im nitko ne treba sjediti djetetu iznad glave i podsjećati ih na vodu. Jer djeca s ovom bocom zapravo postaju "odgovorna" prema svom ljubimcu iz boce pa zapravo brinući o njemu brinu o sebi. Jer znate i sami da djeca vole brinuti o drugima dok im je sve ono što moraju raditi za sebe (piti puno vode i jesti puno voća i povrća) po inerciji nekako - jako dosadno. 

Bočice koje se inače zovu Gululu već jesu na tržištu, u ponudi je nekoliko različitih paketa - s dodacima, a cijena im varira od 100-tinjak dolara do znatno više. 

Budućnost je tu. Definitivno. I možda ćete reći, što nam to treba, možda će se nekome jako svidjeti baš ovaj proizvod. Posebno ako zaista stalno vodite rat s klincima i njihovim "nisam žedan". 

Za takve je, baš kao i za mnoge odrasle osobe, osam čaša vode dnevno čista tlaka, a valjalo bi ih naviknuti na tu silno zdravu naviku.

<>>Prikrivena dehidracija: Glavni uzrok mnogih bolesti>>>

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.