Pet pogrešaka koje nesvjesno radite prilikom usisavanja

Foto: Pexels

MNOGI bi rekli da je usisavanje osnovni zadatak, koji svatko zna odraditi. No, čini se da svi mi, dok usisavamo, radimo neke propuste zbog kojih nam dom nije besprijekorno usisan.

1. Vrećicu usisavača praznite tek kad se potpuno napuni

Iako se ovo čini potpuno logično, navodno bi bilo najbolje zamijeniti vrećicu kada je tri četvrt puna. Tako će usisavač uvijek jako vući. Osim toga, koristite li usisavač bez vrećice, ne zaboravite očistiti dijelove na kojima se skuplja prljavština.

2. Usisavate s prljavim filterom

Usisavanjem nećete učinkovito ukloniti alergene ako je filter pun prljavštine. Filter nije potrebno mijenjati često koliko i vrećicu, ali ako izgleda istrošeno ili je jako prljav ili potrgan, vrijeme je da ga zamijenite, savjetuje Zadovoljna.hr.

3. Ne koristite priključke za usisavač

Njih ste dobili s razlogom, a ne da bi skupljali prašinu i stajali neiskorišteni.

4. Vraćate žicu električnog kabela u usisavač a da je ne usmjeravate

Ako i vi nakon usisavanja samo pritisnete gumb na usisavaču i čekate da se električni kabel sam vrati na svoje mjesto - griješite. Žica tako može zastati, zapetljati se i zapeti. Zato uvijek držite žicu u ruci i tako je usmjeravajte da se pravilno vrati na svoje mjesto.

5. Ne čistite četke usisavača

Osim što prljava četka ne može detaljno očistiti površine, nakupljene dlake, vlakna i slični otpaci koji se skupljaju na njoj mogu uništiti motor usisavača. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.