Petogodišnjak brzom reakcijom spasio cijelu obitelj od požara

PETOGODIŠNJI Noah Woods iz Georgie postat će počasni vatrogasac i primiti posebnu nagradu za spašavanje ljudskih života nakon herojskog djela koje je napravio prošlog petka. Dječak se probudio tijekom noći i primijetio da mu je soba u plamenu, a njegova brza i pametna reakcija spasila je cijelu osmeročlanu obitelj koja se u vrijeme požara zatekla u kući.

Nakon što se Noah probudio i shvatio da je kuća u plamenu, izvukao je svoju dvogodišnju sestru iz kreveta i kroz prozor je izveo na sigurno. Nakon toga se vratio u kuću i istim putem izveo i obiteljskog psa, a kada se uvjerio da su sestra i pas na sigurnom, otrčao je u kuću do u kojoj mu živi ujak i zatražio pomoć. Zajedno su alarmirali ostatak obitelji i sve je završilo puno sretnije nego što je moglo.

Vatrogasci iz Javne vatrogasne postaje u okrugu Bartow pohvalili su dječaka, a njihov zapovjednik Dwayne Jamison za CNN je rekao sljedeće: “Vidjeli smo već djecu koja su uspjela upozoriti svoje obitelji na opasnost. No prisebnost koju je Noah demonstrirao nešto je posve drugo i slobodno mogu reći da je njegov čin izvanredan.”

Jamison je izjavio da je vatra nastala kao posljedica preopterećenja električne utičnice u sobi dječaka, a kada su vatrogasci stigli na intervenciju, Noah i njegova obitelj pregledani su zbog manjih opeklina i inhalacije dima.

“Božjom milošću, svih devetero nas uspjelo je izaći iz kuće”, napisao je David Wood u objavi na stranici GoFundMe na kojoj se obitelj obratila za pomoć.

Naime, kuća je u cijelosti izgorjela pa su Woodsovi zatražili pomoć od zajednice dok se ne snađu. Pomoć su ponudili vatrogasci, ali i guverner Brian Kemp koji je također čuo za ovaj herojski čin. Njegovo pismo će Jamison pročitati na ceremoniji na kojoj će se Noahu dodijeliti nagrada ovog petka. Ovo je još jedan pokazatelj da svatko može biti hrabar i da postoje petogodišnji junaci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.